Båtpraktik

Båtpraktik dagtid tre timmar till sjöss

På Sjöskolan erbjuder vi alltid Båtpraktik dagtid i samband med våra Förarintygskurser. Båtpraktik dagtid är inget krav för att få gå kursen, men ett bra tillfälle att prova på alla de delar vi lär oss i klassrummet. Under ledning av din instruktör få du chansen att testa dina nya kunskaper. Dagpraktik är däremot ett förhandskrav om du väljer att läsa vidare till Kustskepparintyget.

Observera att vi endast erbjuder båtpraktik till elever som också går kursen Förarintyg eller Kustskepparintyg hos Sjöskolan.

Under praktiken får du prova på att styra båten, köra båten i hög och låg fart, vara ansvarig för navigationen ombord, testa att lägga till mot en brygga med mera.

Vi tar max fyra elever per praktiktur och är ute med båten i tre timmar. Start och stopp är alltid på
Beckholmen från Sjöskolans brygga, men vi samlas i våra lokaler på Beckholmen innan avfärd.

Säkerställ att du bokar ett datum för din båtpraktik efter du genomfört din teorihelg! Du får ingen behållning av praktiken om du inte först lär dig navigering enligt teorin på Förarintygskursen. Det är inte heller säkert att vi kan godkänna dig på praktiken om du inte först kan teorin.

För alla tillfällen gäller:

• Samling vid Sjöskolans entré.
  • Sjökort och bestick finns ombord.
  • Flytväst finns ombord.
  • Klädsel efter väderlek, men det är en hyttbåt och du spenderar dem mesta tiden inne i båten.
  • Fikakorg medföljer och ingår i priset.
  • Meddela om du behöver glutenfritt, laktosfritt, veganskt eller vegans/vegetariansk fika.
  • Medtag din blåa intygsbok, om du har en sedan tidigare. Så får du den signerad efter din båtpraktik.

Dagpraktik:

• Säkerhetsgenomgång
  • Säkerhetsutrustning
  • Navigera med sjökort
  • Styra efter kompass
  • Navigera i samt utanför farled
  • Lägesbestämning
  • Man över bord
  • Lägga till samt kasta loss
  • Knopar
  • Effekt av strömt vatten
  • Ecodriving

Vi förbehåller oss rätten att ställa in båtpraktiken om väder och vind gör att vi inte kan gå ut med gott sjömanskap i behåll.