...

Båtpraktik dagtid Stocksund

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

Båtpraktik dagtid Stocksund är precis som det låter i namnet, praktisk! Du som är sugen på ett lärorikt båtpass där vi åker ut i ett av våra utbildningsfartyg har kommit helt rätt. Här övar vi bland mycket annat på navigation, man över bord, manövrering och säkerhet till sjöss. Den här kursen erbjuds som tillägg till vår Förarintygskurs, och utförs dag 2 under utbildningen. Självklart erbjuds Båtpraktik dag också separat för de som kanske redan har gått en kurs hos oss, eller helt enkelt bara vill lära sig mer om det praktiska båtlivet.

Du får prova på att köra båten i låg och hög fart, i öppnare farleder samt i trängre hamnområden samt med olika medel för navigation. Båtpraktik dag är också ett intyg som utfärdas av oss efter att du har genomfört passet. Detta intyg är ett förhandskrav för att få ut ett Kustskepparintyg.

Väl på plats stiger vi ombord ett av Sjöskolans fartyg:
Ruth (Highfield 590) är vår enklaste motorbåt i flottan och används flitigt vid många av våra praktiska övningar, perfekt för dagsnavigering. Men låt dig inte luras av storleken, Ruth har även en 140hk Suzuki motor vilket gör att vi även kan träna i högre farter.
Eskil (Arronett 30 Surprise Work) är den “mesta” båten vi har, en 30-fot pansarvagn på sjön som klarar i princip allt vi utsätter den för. Vare sig vi kör dagpraktik i lågfart, eller kommersiell högfartscharter.
Barbro (Boomeranger 950) är som Ruth, fast större och snabbare. Barbro använder vi främst till högfarts-utbildning samt till charter. Men det är inte ovanligt att hon också får åka ut på praktikpassen med oss.

Vi rekommenderar starkt att gå Båtpraktik dag i samband med Förarintyget, då detta är ett perfekt tillfälle att öva på det man lärt sig i teorin. Väljer du att lägga till Båtpraktik dag när du går Förarintyget, får du en förmånlig rabatt på 700 SEK (995 SEK i samband med kurs, 1695 SEK separat).

Kurspris:

  • Kursavgift: 1 695 SEK inkl. 6% moms
    995 SEK om du går du Förarintygskurs hos oss, och genomför båtpraktik i samband med kursen.Flytväst får du låna, men ta med oömma kläder efter väder. Räkna med att åka öppen båt.

Kursinnehåll:

  • Säkerhetsgenomgång
  • Navigationsövning, med hjälp av sjökort, kompass, plotter och sjömärken
  • Man över bord
  • Manövrering
  • Knopar
  • Förtöjning och losskastning

Examination

Båtpraktiken är en övning och inte något prov. Genomförd praktik registreras digitalt hos Nämnden för Båtlivsutbildning.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in båtpraktiken om väder och vind gör att vi inte kan gå ut med gott sjömanskap i behåll.

Förkunskaper

Inga formella förkunskapskrav finns, men för att få bästa behållning av övningen rekommenderar vi att du har kunskaper motsvarande Förarintyget.

Schema

Kursen pågår från kl. 09 till 13. Vi börjar med en timmes teoretisk genomgång.

Lokal

Vi delar lokaler med vår samarbetspartner Marina läroverket i Stocksund. Adressen är Stockholmsvägen 34, gott om fri parkering (glöm inte p-skiva) finns.

SL trafikerar Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, eller buss 601 (mot Svalnäs) till hållplats Sjöstigen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.