...

Bestick, transportör, passare, linjal

Pris:

311 kr inkl. moms

249 kr exkl. moms

Bestick behöver du när du skall ta ut en kurs, ange en bäring eller mäta distanser i ett papperssjökort.
Bestick är ett samlingsnamn för de 3 verktygen transportör, passare och nautisk linjal. Transportören använder du när du lägger en kurs eller bäring i ett sjökort. Med hjälp den nautiska linjalen kan du transportera din transportör på sjökort och på så vis anteckna kursen eller bäringen precis där du vill ha den.

Den nautiska linjalen skiljer sig från en vanlig linjal genom att vara lite tjockare och med minst en rak kant. För att på så vis ge bättre stör mot transportören när den transporterar. Det är också vanligt att du kan mäta avstånd genom angivna skalor angivna på linjalen. Även formeln för att räkna ut fyravstånd samt farttriangeln brukar vara angivna.

Passaren är ett mätverktyg för att mäta avstånd i nautiska mil på sjökortet. men också lämpligt där du tar ut latitud samt longitud i sjökortet.

Köper du ett komplett kurslitteratur paket från sjöskolan ingår alla besticken i det paketet.

Köper du istället besticken separat tillkommer portoavgift, alternativt kommer du och hämtar dina bestick hos oss på Beckholmen. Klicka på “lägg i varukorg” intill här så kan du i nästa steg välja till porto om du vill.

Lärare på denna kursen

Pris:

311 kr inkl. moms

249 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här