...

Fartygsbefäl Klass 8 för dig som har en färsk kustskeppare Göteborg

Pris:

9 340 kr inkl. moms

7 472 kr exkl. moms

Fartygsbefäl klass VIII, för dig som redan har ett färskt Kustskepparintyg

Fartygsbefäl klass VIII Göteborg är utbildningen för dig som vill eller skall jobba yrkesverksamt i skärgården, samt för dig som vill få en bredare utbildning för större säkerhet ombord. Sjöskolan erbjuder en 4 dagars utbildning för dig som redan är klar med Kustskepparintyget. Utbildningen är komplett med alla obligatoriska praktiska som teoretiska moment. Utbildningen kallades tidigare för Skepparexamen.

 

Utbildningen innehåller radarteori, radarpraktik, brandteori, säkerhetsteori, brandpraktik, säkerhetspraktik, VHF, sjörätt samt sjukvård med HLR.

Du kan tillgodoräkna dig Kustskepparintyget på provet om din Kustskeppare är max 12 månader, annars behöver du skriva även navigationsdelen. Mer om det nedan.

Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till havs och nu får du en grundlig genomgång samt tillfälle att tillsammans med vår instruktör navigera med radar i skarpt läge.

Under brand- och säkerhetsdagen får du tillfälle att testa att släcka en mindre brand med handbrandsläckare, samt öva på brand i kläder. Mycket populärt är även när vi badar vid Öckerö, med SOLAS-dräkt och livflotte. Denna övning är väldigt lärorik.

VHF-certifikatet kallas idag för SRC sedan VHF-apparaten kompletterades med DSC-funktionen i och med GMDSS. Massa förkortningar med många olika funktioner som alla får sin förklaring under lektionspasset. Certifikatet är inget krav för att få ut kursintyget för Fartygsbefäl, men har du en VHF ombord måste du ha detta certifikat. Så det är lika bra att passa på.

 

Radar teori samt radar praktik

Passagerarsäkehet med övning i livflotte

Brand med praktiska moment

Sjörätt samt SRC/VHF

Sjukvård med HLR

Kurstider
Våra kurser är på 4 dagar, plus tid för radarkörning en kväll i liten grupp plus tid examination.

Förkunskaper
Kustskepparintyg ej äldre än 1 år, om du avser tillgodoräkna dig navigationsdelen på examen. Detta är en intensiv kurs.
Är du osäker på vilken utbildning som krävs för den båt du kör,  – ring oss. Vi hjälper gärna till!
Du måste vara 18 år eller äldre för att få ut utbildningsbeviset från Transportstyrelsen.
I samband med kurstart skall du uppvisa giltig ID-handling.

Läkarintyg för sjöpersonal
Vid examinationen måste du uppvisa ett hälsointyg för sjöfolk avseende hörsel, syn och färgseende. Vilka krav som gäller för läkarintyget kan du läsa på Transportstyrelsens hemsida här. Har du inte läkare sedan tidigare så hjälper vi dig, hör av dig till kontoret.

Examinatorer
Auktoriserade av Chalmers tekniska högskola, respektive Sjöfartshögskolan i Kalmar.

Kurslitteratur och arbetsmaterial delas ut vid kursstart. Du kan få det hemskickat för en avgift.

Hur stora grupper? 
På Sjöskolan är maxantalet på kursen 12 personer. Detta för att kunna ge varje individ god handledning. På radarpraktiken är vi max 5 personer per körning.

Lokal
Pråmen, Adolf Edelsvärds gata vid Klippan, Göteborg.

Schema (preliminärt)

Dag 1 kl. 09-16 Radar

(dag 1 eller 2 genomför man en radarpraktik kl. 16-20)

Dag 2 kl. 09-16 Sjörätt, stabilitet och miljö samt VHF

Dag 3 kl. 08.00-17  Säkerhet & brand på Öckerö

Dag 4 kl. 9-17 Sjukvård & repetition

Examen genomförs på söndagen, i direkt anslutning till sista kursdagen.

Lärare på denna kursen

Pris:

9 340 kr inkl. moms

7 472 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här