...

Förarbevis Vattenskoter

Pris:

4 995 kr inkl. moms

3 996 kr exkl. moms

Förarbevis Vattenskoter – kursen alla väntat på

Förarbevis vattenskoter infördes av Transportstyrelsen och är en viktig åtgärd för att främja säkerheten och ansvarsfull användning av vattenskotrar i Sverige. För att erhålla detta bevis måste du som blivande vattenskoterförare genomgå en kvalificerad utbildning.

Utbildningen täcker en rad viktiga ämnen, inklusive säkerhetsbestämmelser, navigation, hastighetsbegränsningar och nödsituationshantering. Genom en kombination av teoretisk undervisning och praktiska övningar på vattnet skapar vi en pedagogisk miljö som syftar till att förbereda dig på ett effektivt och samtidigt roligt sätt. Du börjar att läsa på en del hemma i vårt webbaserade material, vilket tar upp till en dag. På plats hos oss ägnas en förmiddag och teori och en eftermiddag åt praktik.

Förarbeviset för vattenskoter är avsett att säkerställa att förarna förstår och respekterar de regler och den hänsyn som styr användningen av vattenskotrar. Detta inkluderar hänsyn till andra båttrafikanter, respekt för miljön och medvetenhet om farliga situationer. Våra instruktörers strävan är att ge dig de medel och färdigheter du behöver för att vara en säker och trygg förare.

Transportstyrelsens initiativ är en del av en bredare strategi för att minska olyckor och skador relaterade till vattenskoteranvändning. Genom att kräva Förarbeviset för vattenskoter strävar myndigheten efter att höja standarden för kompetens och medvetenhet bland förare, vilket i sin tur bidrar till en ökad säkerhet på sjöarna och vattnen runt om i Sverige.

Efter utbildningen kommer du kunna framföra en vattenskoter på ett säkert och hänsynsfullt sätt i förhållande till gällande regelverk, och i synnerlighet till andra fartyg runt omkring dig. Vi träffar ofta på kunder som tidigare gått utbildning hos oss, och nu är certifierade vattenskoterförare. Har du en egen skoter så är det också välkommet, i så fall får du en förmånlig rabatt på 1000 SEK. Sjösättningsramp finns i vår hamn. Välkommen till Sjöskolan, där vi hjälper varandra göra sjön till en säkrare miljö för alla.

Kurspris

  • Kursavgift

4 995 SEK inkl 6% moms

Hyra av skoter ingår. Kommer du med egen skoter får du 1000 SEK rabatt. Sjösättningsramp finns.

  • Kurslitteratur

Digitala förstudier som är obligatoriska för kursen.

Kursinnehåll

  • Digitala förstudier som du gör hemma
  • Teoretisk genomgång

Regler och ansvar

Navigation

Körteknik

Säkerhet

  • Praktiska övningar

Lågfartsmanövrering

Vågtagning

Inbromsningar och undanmanövrar

Praktisk navigation

Nödåtgärder, kantring, och uppvändning

Examination

Direkt efter det teoretiska momentet genomförs en skriftlig examination. Efter den skriftliga examinationen gås förhöret igenom med var och en individuellt. Resultatet får du veta direkt.

Ditt förarbevis hittar du efter kursen i Transportstyrelsens webbtjänst Vattenskoterwebben.

Förkunskaper

Inga, men du ska ha fyllt 15 år.

Schema

Kursen pågår från kl. 09 till 18, inklusive förhör och praktisk övning.

Lokal

Vi delar lokaler med vår samarbetspartner Marina läroverket i Stocksund. Adressen är Stockholmsvägen 34, gott om fri parkering finns (glöm inte p-skiva).

SL trafikerar Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, eller buss 601 (mot Svalnäs) till hållplats Sjöstigen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här