Pris:
4 590 kr inkl. moms
Förarbevis vattenskoter är kursen för dig som vill fortsätta eller lära dig att köra vattenskoter. Från och med 1 maj 2022 infördes en ny lag som kräver att du har ett förarbevis för vattenskoter.
Din väg till körkort för vattenskoter består av två teoretiska och ett praktiskt moment, plus ett skriftligt prov. Del 1 består av 8 timmar teori, del 2 teori av ytterligare 3 timmar teori och del 3 av 4 timmar praktik ute med vattenskoter. Provet ligger utanför den angivna kurstiden.
Du kan välja mellan två varianter av kursupplägg. Den ena består av att du själv studerar del 1 av teorin på distans med material som du får ta del av via oss. Del 2 av teorin, samt praktiken gör du hos oss på Sjöskolan på Beckholmen. Väljer du vår andra variant genomför du hela din utbildning på plats. Förbered dig gärna genom att läsa vår kursbok, Vattenskoterboken, Förarbevis Vattenskoter. Du kan antingen hämta boken på Sjöskolan eller få den hemskickad.
Utbildningens praktiska del består bland annat av att vi går igenom vattenskoterns olika delar, vilken typ av utrustning du bör ha med dig och vad du ska tänka på vad gäller andras och din egen säkerhet. När detta är gjort hoppar vi upp på våra skotrar och börjar de praktiska momenten. De delar vi går igenom är losskastning och tilläggning, manövrering i låga farter, väjningsregler, körteknik i höga farter, man över bord med mera.
Sjöskolan på Beckholmen erbjuder även en tredje möjlighet, där någon av våra instruktörer kommer ut till dig eller ditt företag för att hålla i de praktiska momenten. Hör av dig till oss om priser och upplägg. Det samma gäller för dig som vill genomgå utbildningen på egen vattenskoter.
Kursens mål är att du ska kunna manövrera din vattenskoter på ett säkert och ansvarsfullt sätt, samt att du ska vara medveten om ditt ansvar som förare och vilka risker de höga farter som en vattenskoter kan komma upp i medför. Vattenskoter är ett fantastiskt fordon, som rätt framförd är perfekt för transporter, lek och glädje – med gott säkerhetstänk, kunskap och erfarenhet blir det ännu roligare. kursen för dig som vill fortsätta eller lära dig att köra vattenskoter.
Din väg till körkort för vattenskoter består av två delar: en del teori och en del praktik. Du kan välja mellan två varianter av kursupplägg. Den ena består av att du själv studerar teorin på distans och material som du får ta del av via oss. Väljer du vår andra variant genomför du hela din utbildning hos oss på plats, vilket innebär undervisning i klassrum under en dag.
För att genomföra utbildningens praktiska del kommer vår instruktör till dig. Där kommer vi bland annat gå igenom vattenskoterns olika delar, vilken typ av utrustning du bör ha med dig och vad du ska tänka på vad gäller andras och din egen säkerhet. När detta är gjort hoppar vi upp på våra skotrar och börjar de praktiska momenten. De delar vi går igenom är losskastning och tilläggning, manövrering i låga farter, väjningsregler, körteknik i höga farter, manöverbord med mera.
Efter avslutade övningar kommer du att skriva ett teoretiskt prov och sedan köra en examinationsbana. Kursens mål är att du ska kunna manövrera din vattenskoter på ett säkert och ansvarsfullt sätt, samt att du ska vara medveten om ditt ansvar som förare och vilka risker de höga farter som en vattenskoter kan komma upp i medför. Vattenskoter är ett fantastiskt fordon, som rätt framförd är perfekt för transporter, lek och glädje – med gott säkerhetstänk, kunskap och erfarenhet blir det ännu roligare.
Examen
Examinationen är både skriftlig och praktisk och genomförs av Sjöskolans certifierade instruktörer.
Förkunskaper
Inga, men när du går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan och/eller avsätta tid för egenstudier innan provet. Du ska ha fyllt 15 år.
Sjöskolan samarbetar med Swedemarine för genomförande av förarbevis vattenskoter. Kontakta vår instruktör Anna Sandgren via deras hemsida så tar de hand om era kursönskemål på bästa sätt.
På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.
Det betyder att allt vi gör genomsyras av Professionellt, Praktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.
Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här