<
HLR
HLR

Hjärtlungräddning Göteborg

HLR, lär dig grunderna i att rädda

Hjärtlungräddning stavas HLR. Det är viktigt att hålla dina kunskaper uppdaterade, du glömmer mycket fortare än vad du kan tro. Särskilt sjukvårds kunskaper, som du förhoppningsvis behöver praktisera sällan eller aldrig. Men plötsligt behöver du dem. Du behöver dem såväl ombord som i hemmet som på kontoret, eller på stan. Sjöskolans erfarna instruktörer jobbar även som sjuksköterskor, styrman på skepp och har massor med av sjömil under kölen. Detta ger en perfekt kombination för dig som sjöman eller båtintresserad, men också för dig som jobbar på kontor och vill känna en större trygghet, på jobbet såväl som i hemmet.

Sjöskolan erbjuder grundkurs i HLR, för alla nivåer, av godkända HLR-instruktörer. Vi erbjuder även kurser med inriktning på såväl mindre båtar som större fartyg med krav från Transportstyrelsen. Sjukvård ombord fokuserar på de utmaningar som ett tillbud eller olycka ombord kan innebära. För dig med långseglarplaner erbjuder vi även kurs med inriktning på vad att tänka på när hjälpen är extra långt bort.

Vare sig det är någon av dina käraste familjemedlemmar, kollegor eller en annan medmänniska

När det händer, då finns det ingen tid att lära dig, du måste vara förberedd.

Bästa förberedelsen är att gå en kurs på ett par timmar för att lära dig de viktigaste symptomen och hur du åtgärdar detta.

Utbildningens innehåll

  1. vad som är normal andning, och vad som inte är normal andning
  2. hur du kontrollerar om någon har fria luftvägar, och hur du skapar fria luftvägar
  3. vad du skall tänka på när du larmar, och vad högtalarfunktionen kan göra för dig under HLR
  4. hur du startar hjärtlungräddning genom kompressioner och hur du håller takten
  5. om någon har puls och andas men inte håller fria luftvägar- hur skapar du ett stabilt sidoläge
  6. hur fungerar en hjärtstartare både hel- och halvautomatisk

Kurslokalen och deltagarna

Du tränar ensam med minst 2 meters avstånd till övriga deltagare, med special Mini-Anne som är Corona-anpassade. Vi tar bara 8 deltagare vid varje kurstillfälle, och varje kurstillfälle är på 2 timmar.

Vi som utbildar är sjuksköterskor och utbildade instruktörer i HLR och första hjälpen. Vi följer HLR-rådets riktlinjer och använder deras utbildningsmaterial.

Boka din kursplats på Göteborgs hemsida!

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.
Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.