...

ICC – International Certificate of Competency, framtidens certifikat

Pris:

ICC, det internationella fritidscertifikatet som öppnar världens möjligheter för dig

ICC är ett internationellt certifikat som du kan komplettera ditt förarintyg och/eller ditt Kustskepparintyg med för att få en internationell behörighet.
Observera att ICC måste förbeställas innan du genomför dina kurser hos oss, vi kan inte garantera leverans om du väljer att beställa ett ICC efter att du genomfört dina kurser hos oss.

När du gått förarintyg med båtpraktik hos oss kan du mot administrativ avgift erhålla ICC Power -10m. 1190 kr.

Tar du Kustskepparintyget hos oss kan du även/istället erhålla ICC Power -24m. 1790 kr.

Önskar du ett ICC Sail så måste du även segla med någon av våra ICC-godkända instruktörer, antingen via vår seglarskola eller som privatist. ICC Power & Sail 24m. 1990 kr.
För bägge gäller Coastal Waters samt att du måste uppvisa ett SRC för att erhålla ett ICC.

Observera att ICC har som krav att du genomför dina utbildningar med en ICC-certifierad instruktör, varför vi endast kan utfärda ICC om du genomfört dina utbildningar hos oss på Sjöskolan.

Tyskland, England, Holland, Kroatien, m.fl. har accepterat ICC, men inte Sverige. Även i länder som inte kräver eller accepterar behörighetsbrevet officiellt kan det vara användbart om man skall hyra båt eller för att visa att man har en officiell behörighet.

ICC utfärdas av IYT, International Yacht Training och du kan läsa mer om ICC på deras hemsida här.

Sjöskolan på Beckholmen är sedan många år Partner School till IYT, också för våra Master of Yacht-utbildningar som ger en internationell yrkesbehörighet för fartyg upp till 200 brutto. Läs mer om dessa utbildningar på vår hemsida här.

Krav för att erhålla ICC:
Förutom godkänt resultat på Förar- och eller Kustskepparintyg behöver du även genomföra båtpraktiken för respektive utbildning för att erhålla ICC-certifikaten samt uppvisa ett VHF-certifikat (SRC). SRC-kursen hittar du här.

Du anmäler dig till ICC i samband med att du anmäler dig till Förarintyg och/eller Kustskepparintyg på vår hemsida. Observera att du måste vara 16 år fyllda eller äldre för att erhålla ett ICC-certifikat.

Observera även att du måste vara svensk medborgare för att vi skall kunna beställa ditt ICC. I samband med nedan registrering måste du ladda upp en kopia på ditt svenska pass. Notera att ICC-Certifikatet måste uppdateras vart 5:e år. Görs online på IYT’s hemsida.

Turordning elev på Sjöskolan:

 1. Gör din kursbeställning på hemsidan.
 2. Genomför teorikurserna, praktik samt skriftligt prov med godkänt resultat.
 3. Registrera dig på IYT enligt nedan.
 4. Maila ditt registreringsnr från IYT till Sjöskolan.
 5. Bifoga en kopia på alla dina intyg, hela siduppslaget i din blåa intygsbok behövs för respektive intyg, inte bara högersidan med sigill och signatur. Viktigt att även sidan med ditt namn på bifogas. Förutom Förar- eller Kustskepparintygssidan är även SRC ett krav. Har du istället den nya appen från NFB gäller samma sak där, maila en skärmdump på alla dina intyg, texten måste vara på engelska samt viktigt att ditt personnummer kommer med på alla skärmdumpar.

Registering IYT:

 1. Skapa en konto på IYT Worlds hemsida
 2. Fyll i kontaktuppgifter, det är till denna adressen ditt ICC postas
 3. Ladda upp färgfoto, som kommer användas på ditt ICC
 4. Ladda upp en kopia på ditt pass. Måste vara ditt pass, annat id ej godkänt.
 5. Ladda upp en signatur, som kommer printas på ditt certifikat.
 6. När du är klar erhåller du ett registreringsnummer som du skall anteckna

Notera att det är först när din registrering är komplett samt utbildningarna är godkända som vi kan beställa ditt certifikat. Tillåt 6-8 veckors leveranstid. Meddelar du inget annat postas ditt certifikat med “airmail”, utan spårmöjlighet. Skulle postgången slarva bort ditt mail kan inte Sjöskolan ansvara d´för det. Vill du ha garanterad postgång med UPS kostar det 700kr. Önskar du prioriterad leverans på bara 7 arbetsdagar kostar det 1 400kr.

länk till IYT registrering»

ICC logo

Lärare på denna kursen

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här