...

Kanalintyg Stocksund

Pris:

2 195 kr inkl. moms

1 756 kr exkl. moms

Ta ditt kanalintyg på Sjöskolan i Stocksund!

Kanalintyg Stocksund, syftar till att säkerställa en säker och effektiv navigering genom de många kanaler och vattenvägar som binder samman världens sjöar och havsområden. Kanalintyget är noga utformat för att underlätta kommunikationen mellan båtförare och för att minimera risken för olyckor och kollisioner.

Ett viktigt element inom Kanalintyget är färgkodning av kanalmarkeringar. Du får rätt färdigheter för att identifiera olika typer av faror och navigationsanvisningar genom att tolka färgkombinationer på bojar och andra navigationsmärken. Detta system underlättar för dig som båtförare så att du anpassa dig till rådande förhållanden och undvika potentiella faror. I kanaler världen runt så råder inte riktigt samma regler du är van vid ute i den generella sjöfarten, därför har man tagit ut dessa specifika regelverk och infört ett Kanalintyg.

Kanalintyget innehåller även information om vattenvägarnas dimensioner, maximala båtmått, och eventuella brohöjder. Denna detaljerade information hjälper dig att planera dina resvägar och undvika hinder eller begränsningar som kan uppstå längs vattenvägarna. Det är även viktigt med gott sjömanskap och hänsynstagande när det kommer till att färdas inom kanaler, allt detta kommer våra instruktörer dela med sig av under utbildningen.

För att främja säkerheten och förhindra olyckor tillhandahåller Kanalintyget även information om rekommenderade farleder och säkra ankarplatser. Detta är särskilt viktigt för dig som är mindre bekant med vattenlederna utomlands, eller för utländska besättningar som seglar in i svenska farvatten för första gången.

Sammanfattningsvis fungerar Kanalintyget som en nyckelkomponent för att underlätta säker och effektiv båttrafik i världens vattenvägar. Kanalintyget motsvarar det utländska certifikatet CEVNI. CEVNI finns som tilläggsval till denna kurs för dig som planerar att framföra ditt fartyg i någon av kanalerna där CEVNI är ett krav.

Kurspris

  • Kursavgift: 2 195 SEK inkl. 25% moms.
  • Kurslitteratur: 219 SEK inkl. 6% moms.
    RYA European Waterways Regulations av T Murrall.
  • Examination: 500 SEK inkl. 25% moms.

Alla tillval finns tillgängliga efter att du valt kursdatum och klickat på BOKA PLATS.

Kursinnehåll

  • Definitioner
  • Skyltar
  • Utmärkning
  • Regelverk
  • Tips och tricks

Examination

Direkt efter kursen genomförs en skriftlig examination. Efter den skriftliga examinationen gås förhöret igenom med var och en individuellt. Resultatet får du veta direkt.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper

Förarintyg och SRC.

Schema

Kursen pågår från kl. 09 till 18, inklusive förhör.

Lokal

Vi delar lokaler med vår samarbetspartner Marina läroverket i Stocksund. Adressen är Stockholmsvägen 34, gott om fri parkering (glöm inte p-skiva) finns.

SL trafikerar Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, eller buss 601 (mot Svalnäs) till hållplats Sjöstigen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

2 195 kr inkl. moms

1 756 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här