...

Kustskepparintyg Stocksund

Pris:

2 995 kr inkl. moms

2 396 kr exkl. moms

Kustskepparintyg Stocksund, en kurs för dig som vill ut på större vatten!

Kustskepparintyg i Stocksund är nästa steg i trappan för båtutbildning efter Förarintyget. Nu har du lärt dig grunderna, och det är dags att fördjupa oss lite mer. Kursen är i sig upplagd likt Förarintyget, där den största skillnaden är nivån på innehållet. Självklart är våra duktiga instruktörer experter på att göra utbildningen och dess innehåll enkelt och systematiskt att lära sig.

Efter dessa två intensiva dagar kan du utan tvekan kalla dig en avancerad navigatör som klarar de större farvatten utanför skärgården. Vi lär dig hantera stora, öppna vatten, i dimma, mitt i natten, helt enkelt. Har du alltid haft en önskan att kunna ta med dig familj och vänner på en längre resa till Finland, eller Gotland? Eller kanske dra iväg på en solo-seglats till Norge? Då är Kustskepparintyget helt rätt för dig.

Under kursen får du kunskap inom kompassnavigation innehållande beräkningar för vattenströmmar, vind och magnetiska störningar. Du får också lära dig planera en säker resa utan land i sikte, och även i mörker. Mer moderna digitala hjälpmedel som AIS, GPS, och radar är också något våra instruktörer ser fram emot att lära dig.

På plats i våra lokaler får du en riktigt nautisk känsla. I Stocksund ligger lokalerna i nära anslutning till hamnen där våra båtar ligger redo för oss.

Men Kustskepparintyget ger inte bara kunskap, det ger också en formell behörighet för dig som vill framföra en fritidsbåt större än 12 gånger 4 meter (båda måtten uppnådda). Kustskepparintygets delar inom navigation, säkerhet och sjölag motsvarar samma innehåll som för Fartygsbefäl Klass VIII, ett kommersiellt certifikat för dig som vill börja arbeta i yrkestrafiken (eller för de som vill ha ännu mer kunskap på sjön, förstås).

För att ta Kustskepparintyget krävs det att du sedan innan har ett Förarintyg samt en Båtpraktik. Praktiken finns tillgänglig som tillval till båda kurser. Men kunskapen slutar inte här, efter Kustskepparintyget ser vi ofta deltagare som kommer tillbaka för ännu mer lärdom, ett traditionellt steg efter denna utbildning är exempelvis Utsjöskepparintyget, VHF-certifikat, och Radarintyg.

Utomlands krävs ofta Kustskepparintyget för att få hyra en större båt. Kolla med uthyrningsbolaget innan du åker för att vara säker på vilka krav de har. Även det internationella certifikatet ICC, International Certificate of Competency, kan vara ett bra tillval för dig. Läs mer om ICC på vår hemsida här.

Kurspris

 • Kursavgift: 2 995 SEK inkl. 25% moms.
 • Kurslitteratur (övningssjökort för Kustskepparintyget 61/93): 111 SEK inkl. 6% moms.
  Saknar du materialet från Förarintyget behöver du komplettera med kursbok (Båtkörkortet), transportör, linjal samt passare. Det går bra dela på kursbok om ni är flera som går samma kurs. Däremot behöver du din egen uppsättning av övningssjökort, och bestick för att klara undervisningen samt skrivningen efteråt.
 • Praktik: 995 SEK i samband med kurs, annars 1 695 SEK inkl 6% moms.
  Vi rekommenderar att du väljer till praktikpasset. Båtpraktiken genomförs på kvällen efter de teoretiska lektionerna, antingen dag 1 eller 2. Du får då chans att praktisera det du tidigare lärt dig i klassrummet. Våra elever brukar säga att det är då kunskapen fastnar på riktigt. Unna dig en spännande navigationsövning på mörka vatten!
 • Examination: 625 SEK inkl. 25% moms.
 • ICC 24 meter, certifikatsavgift: 1 790 SEK inkl 25% moms
  För ICC tillkommer inga lektioner och inte heller något extra prov, men du måste genomföra Båtpraktik samt SRC (separat kurs).

Alla tillval finns tillgängliga efter att du valt kursdatum och klickat på BOKA PLATS.

Kursinnehåll

 • Navigering inom- och utomskärs under ljus, mörker, samt i nedsatt sikt
 • Sjövägsregler, ljud- och ljussignaler.
 • Meteorologi.
 • Miljö.
 • Säkerhet och sjömanskap.
 • Övningsprov

Examination

Direkt efter kursen genomförs en skriftlig examination. Efter den skriftliga examinationen gås förhöret igenom med var och en individuellt. Resultatet får du veta direkt.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper

Förarintyg samt Båtpraktik, antingen Dag eller Mörker. Du ska vara 15 år fyllna när du skriver provet, men självklart är du välkommen att gå kursen även om du är yngre än så.

Kustskepparintyget är en intensiv kurs, och du har mycket stor nytta av att ha Förarintygskunskaperna färska. Vi rekommenderar att du repeterar dessa om du inte gick den kursen nyligen.

Schema

Kursen pågår från kl. 09 till 18, inklusive förhör.

Lokal

Vi delar lokaler med vår samarbetspartner Marina läroverket i Stocksund. Adressen är Stockholmsvägen 34, gott om fri parkering (glöm inte p-skiva) finns.

SL trafikerar Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, eller buss 601 (mot Svalnäs) till hållplats Sjöstigen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

2 995 kr inkl. moms

2 396 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här