...

Kustskepparintyg/ kustskepparexamen

Pris:

2 995 kr inkl. moms

2 396 kr exkl. moms

Kustskepparintyg – för fritidsskepparen med långseglarplaner

Kustskepparintyg, Kustskepparexamen kallades tidigare för skepparexamen. Kustskepparintyget är en utmärkt fortsättning på Förarintyget och passar dig som kör fritidsbåt. (Om du kör båt i arbetet måste du ha Fartygsbefäl klass VIII.) Kustskepparintyget är ett krav om du framför en båt över 12 x 4 meter.

Våra kustskepparintygskurser är – precis som alla andra kurser hos oss – inriktade på att du ska ha största möjliga praktiska nytta av utbildningen. Därför utformar vi teoretiska pass praktiskt med många sjökortsövningar. Vi erbjuder även fyra timmars praktik till sjöss i mörker med vår praktikbåt, där vi är max 6 deltagare/körning. Båtpraktik mörker är inget krav för att gå utbildningen, men ett bra tillfälle att praktiskt öva på fyrkaraktärer, samt lanternor. Båtpraktik mörker blir även ifylld i din intygsbok.

Boka kursplats för två kvinnor och betala för en
I alla år har sjöfarten dominerats av män. Än idag ser vi fler män både till sjöss och till rors. Vi på Sjöskolan vill vara med och skapa en förändring och vi vill bidra till att skapa ett mer jämställt båtliv. Vi är övertygade om att ett jämställt sjö- och båtliv blir bättre, säkrare och roligare. För alla ombord!

Vårt erbjudande gäller för alla kvinnor som vill gå Kustskepparintyget hos oss på Sjöskolan och vid bokningen även bokar in en väninna på samma kurs. Vi bjuder då på väninnans kursavgift. Allt som tillkommer för din väninna är kurslitteratur och examensavgift. Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter. Du bokar din kursplats på vår hemsida genom att välja kursdatum här intill, och när du sedan bokar plats för din väninna på samma kurs skriver du ”väninna till …” i meddelanderutan. Då drar vi av rabatten på din väninnans faktura.
Läs mer om erbjudandet här.

Hyra båt utomlands
Du vet väl att Kustskepparen och VHF-certifikatet/SRC ofta är krav när du hur båt i t.ex. Medelhavet! Då kanske ICC är ett bra tillval för dig. ICC är ett internationellt certifikat som du kan ta som tillval när du går Kustskepparintyget hos Sjöskolan. Läs mer om ICC på vår hemsida här!

Läs Kustskeppare och bli en bättre säkrare skeppare, det är roligt, givande och mycket lärorikt!

Kurspriser:
Kursavgift Kustskepparintyg 2 995 kr. Kursavgiften är vad du betalar för undervisning och fika under helgen som kursen pågår.
Kurslitteratur 695 kr. Om du har kvar kurslitteraturen från Förarintyget, räcker det att du beställer övningssjökortet till Kustskepparen för 111 kr. I kurslitteraturen ingår kursbok (Båtkörkortet) övningssjökort, transportör, nautisk linjal samt passare (bestick). Alla kursdeltagare behöver denna uppsättning. Du kan använda gammalt material från kompis, men boken bör inte vara äldre än ca tre år. Det går bra dela på kursbok om ni är flera som går samma kurs. Däremot behöver du din egen uppsättning av övningssjökort, och bestick för att klara undervisningen samt skrivningen efteråt. Vill du att vi skickar hem eventuell kurslitteratur till dig är det ett tillval du väljer i varukorgen. Portokostnaden är 145 kr. Detta är något vi rekommenderar då Kustskepparkursen är intensiv och omfattande.
Båtpraktik mörker 1 770 kr. Båtpraktik mörker är frivillig, men observera att båtpraktik i valfri form dag/mörker är ett förhandskrav innan du skriver provet. Båtpraktik mörker är ett bra och uppskattat tillfälle att öva navigeringen med hjälp av fyrkaraktärer. Observera att denna båtpraktik ej är samma som båtpraktik dag.
Examensavgift betalas till examinatorn. 625 kr i skrivavgift. Examen genomförs av oberoende Förhörsförrättare, utsedd av Nämnden för Båtlivsutbildning. Avgiften betalas till förrättaren på provdagen. Provet tar 2 timmar att skriva, plus tid för rättning som sker på plats. Du bokar tid för examen genom den länk du får i ditt bekräftelsemail efter genomförd kursbokning. Vi rekommenderar att du skriver ditt prov ca 7-14 dagar efter avslutad kurs.
Avgift ICC Power 1 790 kr i certifikatavgift. För ICC tillkommer inga lektioner, inga prov men du måste genomföra båtpraktik, samt SRC för att kunna få ett ICC.

Alla tillval finns tillgängliga efter att du valt kursdatum och klickar på BOKA PLATS.
Skulle du senare behöva ändra din bokning så går detta bra, här kan du läsa om våra bokningsregler.

Kursinnehåll

  • Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt
  • Sjövägsregler
  • Utmärkningssystemet
  • Ljud- och ljussignaler
  • Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Provet sker på Sjöskolan. Resultatet får du direkt. När du har bokat din kursplats får du i ditt bekräftelsemail en länk av oss där du kan boka din examenstid. Vi har i regel minst ett examenstillfälle per vecka på Beckholmen.

Förkunskaper
Förarintyg båt med Båtpraktik dag eller mörker, bägge ifyllda i din intygsbok. Och du ska vara 15 år fyllda när du skriver provet för Kustskepparintyget.
Kursen är intensiv och har du inte nyligen gått vår Förarintygskurs rekommenderar vi att du repeterar dina Förarintygskunskaper. Det är en förutsättning för att kunna tillgodogöra sig Kustskepparutbildningen. Är dina kursböcker äldre än tre-fem år (utgivningsår) behöver du köpa nya för att inte lära gammalt.

Lokal
Stockholm – Hus 526, Beckholmen. Gratis parkering. Information om hur du hittar till oss samt parkering hittar du här. 

 

 

Kursen Kustskepparintyg finns även i Göteborg

Lärare på denna kursen

Fredrik Olsson
Fredrik Olsson
Jag är uppväxt med kappsegling och semestersegling. I tonåren var...
bengt
Bengt Lundin
”Hemma bra men båten bäst” är ett uttryck som passar...
Maja Gutell
Maja Gutell
På sjön trivs jag som bäst! Det är även ute...
Gerhard Chronholm instruktör Sjöskolan på Beckholmen
Gerhard Chronholm
Jag började segla när pappa köpte båt till familjen, då...

Pris:

2 995 kr inkl. moms

2 396 kr exkl. moms

(29 kundrecensioner)

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här