Sjöskolan logo

Prova på segling

Pris:

1 800 kr inkl. moms

1 698 kr exkl. moms

Prova på segling – Stockholm

Prova på segling – för dig som tycker att det verkar härligt att segla och vill prova på att segla en kväll i Stockholm.

Vi på Sjöskolan erbjuder prova på segling samt seglarskola på nybörjar- och fortsättningsnivå.

Våra prova på kurser är tre timmar och erbjuds kvällstid kl.18-21.

Kursen börjar med en kort genomgång av segelbåten och säkerhet ombord. Du får låna en flytväst som du skall bära hela tiden du är ombord på segelbåten. Därefter riggar vi båten och kastar sedan loss. Ombord är ni endast fyra elever och en erfaren instruktör. Alla våra instruktörer har en gedigen erfarenhet av att lära ut segling på ett roligt och pedagogiskt sätt så du är i goda händer under hela kursens gång.

Den här kursen är något för dig som vill prova på att segla för att se om det är något för dig, så ta tillfället i akt och testa på att både styra och skota seglen samt ställa seglingsfrågor till din instruktör. För att du ska få prova på så mycket som möjligt under tre timmar sker nästintill all teori i båten. Det gör även att du direkt får möjlighet att prova på dina nya kunskaper i praktiken.

Vi har inga förhandskrav på den här kursen och den leder inte heller till något intyg. Därmed är det här en perfekt aktivitet för dig som bara vill upptäcka eller utforska ett nytt intresse. Vill du efter det här tillfället lära dig mer om segling är du varmt välkommen att boka en nybörjarkurs!

Har du några frågor eller vill du ha mer information om våra seglingskurser kan du maila till oss på info@sjoskolan.se

  • Segelbåtens delar och viktigaste utrustning, dess funktioner m.m.
  • Grunderna i seglingsteori, bukens funktion.
  • Hissa, ta ned, reva och beslå segel.
  • Hitta vindögat.
  • Lova och falla.
  • Slag och gippar.
  • Styra och skota på kryss, halvvind, slör och läns.
  • Tilläggning vid brygga.
  • Väjningsregler i praktiken.

 

Förkunskaper och krav
Du ska vara 16 år fyllda och kunna simma 200 meter. Du ska kunna förstå och prata svenska för att kunna följa de instruktion som du får av instruktören, och kommunicera med övriga deltagare ombord för säkerheten ombord. Du ansvarar också för att du är rätt klädd för en dag på sjön, vilket betyder solskyddsmedel, glasögonstropp om det finns behov, och vind- och vattentäta kläder när väderleken kräver det.

Lokaler & Båtar
Stockholm- Vi samlas hos Sjöskolan på Beckholmen, Hus 526 på Beckholmen där vi har teorilektioner och båtarna ligger vid bryggan utanför Sjöskolans lokaler.

Båtarna vi använder är J80, och är mycket lika de båtarna (J70) som används i Allsvenskan i segling. J80 är en liten kölbåt, som vi seglar på mellan tre och fem personer. Båten är lättmanövrerad och svarar snabbt på rörelser i rodret och skotning av segel, vilket gör den till en bra båt att lära sig segla i. Vi utgår från Sjöskolans brygga på Beckholmen och vi seglar på vattnet runt omkring Beckholmen. Sjöskolans instruktörer är alla erfarna seglare, som också har utbildning i säkerhet och sjukvård.

Lärare på denna kursen

Tina
Tinta Nystedt
Uppvuxen med skärgårds- och kappsegling. Tävlat på elitnivå med allt...
Maja Gutell
Maja Gutell
På sjön trivs jag som bäst! Det är även ute...
Linda
Linda Eckardt
Min första seglats skedde då jag var minde än en...
Isabel
Isabel Carlson
Nästan varje sommar sedan jag föddes har jag tillbringat på...
Lova
Lova Barthelson
Jag faller för att känna vinden i håret och solen...

Pris:

1 800 kr inkl. moms

1 698 kr exkl. moms

Boka kursplats

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här