...

Basic Safety refresh

Pris:

9 063 kr inkl. moms

7 250 kr exkl. moms

Basic Safety refresh för dig som redan gått STCW manila grundkursen

 

Basic Safety STCW Manila REFRESH är en kurs i grundläggande säkerhet för sjöpersonal som har ett certifikat sedan tidigare (men som ej behöver vara Manila) och som har tre månaders relevant sjötjänstgöring under de senaste fem åren.

Kursen genomförs under tre hela dagar. En av dessa sker ombord på isbrytaren S:t Erik som ligger förtöjd vid Galärvarvet i Stockholm, medan den andra dagen hålls på övningsbrandfältet i Rosersberg. Den avslutande lokalen hålls i Sjöskolans lokaler på Beckholmen. Som vanligt på Sjöskolan varvas teori med praktiska övningar i genuin fartygsmiljö.

Basic Safety STCW REFRESH är en kurs i grundläggande säkerhet för sjöpersonal och motsvarar kraven i STCW-koden sektion A-VI/1, TABELL a-vi/1-1, 1-2, 1-3, 1-4 OCH TSFS 2013:47.

Denna kurs finns också som en kombinationskurs tillsammans med Advanced Fire Fighting refresh, läs mer här.
Då får du bägge kurserna vid samma tillfälle.

Kursens omfattning uppfyller de krav som angetts av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2013:47) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal, i enlighet med Manila föredraget. Sjöskolan på Beckholmen var först i Sverige med att kunna erbjuda utbildningen efter Manila föredraget 2012.

Så här står det i reglementet:
“All sjöpersonal skall ha fullgjort godkänd utbildning i grundläggande säkerhet (Basic Safety) och ha tillräckliga språkkunskaper för att kunna förstå och vidarebefordra säkerhetsinformation.”

Sjöskolan är certifierad av Transportstyrelsen att genomföra Basic Safety. Våra instruktörer har lång erfarenhet och mycket goda referenser. Brandteori och praktik genomförs av särskilt sakkunniga på brandskydd ombord.

Inträdeskrav
För att kunna gå en fortbildnings/refreshkurs krävs tidigare certifikat på Grundläggande säkerhet Basic Safety, det är viktigt att det är ett svenskt certifikat då Transportstyrelsen inte godkänner utländska utbildningar till refreshkurserna. Det går också bra med ett svenskt utbildningsintyg.
Alternativt påteckning på behörighetsbeviset (regel VI/1).
Dessutom krävs minst tre månaders relevant sjötjänstgöring under de senaste fem åren.
Samt att du skall uppvisa ett giltigt läkarintyg.
För övriga krävs en ny genomgången grundkurs.
Längst ned på denna sida hittar du en länk till Transportstyrelsens informationdokument.

Efter genomförd kurs får du ett kursintyg. Med hjälp av detta tar du sedan ut ett certifikat på Transportstyrelsen.

Tycker du att det är många regler?
Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna här.

Utbildningens innehåll

  • Brandskydd
  • Överlevnadsteknik
  • Sjukvård
  • Personlig säkerhet och ansvar

Lärare på denna kursen

eric
Eric Lindén
Heltidsbrandman i Storstockholms brandförsvar sedan 2001. Jobbar på Katarina brandstation...
Milo
Milo Dahlmann
Seglat till Antarktis och över Atlanten, sjuksköterska och sjöräddare…. Jag...

Pris:

9 063 kr inkl. moms

7 250 kr exkl. moms

(17 kundrecensioner)

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här