...

Seglarintyg 3 Stocksund

Pris:

6 995 kr inkl. moms

6 599 kr exkl. moms

Ta seglarintyg 3 ombord scampi 30

Seglarintyg 3 Stocksund är den ultimata fortsättningskursen för dig som redan har grepp om seglingens grundläggande principer och nu strävar efter att bli mer självständig ute på vattnet. Kursen är skräddarsydd för deltagare med kunskaper motsvarande Seglarintyg 2 samt Förarintyg, då dessa är förhandskraven för att ta Seglarintyg 3.

Vi inleder kursen med en noggrann genomgång av säkerhetsaspekter ombord, inklusive repetitiva övningar av kryss-, slag- och gipptekniker samt sätter oss in lite djupare i teorin för segling. Våra instruktörer tar dig igenom stående och löpande rigg, bekantar dig med säkerhetsutrustningen och hjälper dig att välja och rigga seglen innan vi styr skutan ut på vattnet.

Ombord båten finns en erfaren instruktör som vägleder dig genom olika seglingstekniker. Du kommer att få öva på att reva seglen, byta segel under pågående segling, och hantera spinnaker. Självklart kommer vi också bjuda på riktig ytterskärgårdssegling! Under kursens gång repeterar vi också procedurer för man över bord-situationer och genomför tilläggningar i både gäst- och naturhamnar. För att förstärka din självständighet och säkerhet på sjön inkluderar kursen även nattsegling, där vi övar på fyrnavigation samt tittar på olika typer av lysbojar.

Vi strävar efter att skapa en lärorik och utmanande miljö för dig genom att höja svårighetsgraden i övningarna baserat på dina befintliga kunskaper. Du kommer att ta ett ökat ansvar för båtens framfart, vilket främjar maximal inlärning. Kombinationen av praktisk segling och teoretiska genomgångar med din instruktör kommer att ge dig de färdigheter och kunskaper som krävs för att säkert och självständigt hantera en segelbåt. Som fortsättning till Seglarintyg 3 för dig som vill segla på större vatten, så rekommenderar vi att gå Kustskepparintyget, eller varför inte till och med Utsjöskepparintyget för att bli en riktig expert? Välkommen ombord på Seglarintyg 3 – ditt nästa steg mot seglingens mest fascinerande äventyr!

Kurspris:

 • Kursavgift: 6 995 SEK inkl 6% moms

Övernattning samt mat ombord vår Scampi 30 ingår. Max 4 deltagare. Vi hjälps åt med matlagning och andra sysslor.

 • Examination: 350 SEK inkl 25% moms

Kursinnehåll:

 • Fördjupade kunskaper om båten och dess utrustning
 • Riggtrimning
 • Fördjupad seglingsteori
 • Revning och segelskifte under gång
 • Spinnakersegling
 • Mörkersegling
 • Utomskärssegling
 • Sjömanskap
 • Man-över-bord
 • Vind- och väderkunskap
 • Materielvård

Examination:

Direkt efter kursen genomförs en skriftlig examination. Efter den skriftliga examinationen gås förhöret igenom med var och en individuellt. Resultatet får du veta direkt.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper:

Seglarintyg 1-2 samt Förarintyg. För att få skriva förhöret måste du vara 16 år, men naturligtvis får yngre deltagare än så vara med på kursen.

Schema:

Kursen pågår från kl. 09 till 18 med övernattning i skärgården mellan dag 1 och 2.

Lokaler & Båtar
Vi vill snabbt ut i skärgården! Därför ligger vår båt på Dalarö båtklubb, Vadviken. Adressen är Smådalarövägen 1. Avgiftsbelagd parkering finns. Närmsta busshållplats är Kanalbron. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

6 995 kr inkl. moms

6 599 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här