...

Utsjöskeppare

Pris:

4 850 kr inkl. moms

3 880 kr exkl. moms

Utsjöskeppare, utbildningen för dig med långseglarplaner

Utsjöskeppare är utbildningen där du får lära dig det mesta du behöver för att ge dig av på längre färder bortom horisonten längs Europas kuster, eller längre. Vi går genom hur du planerar överseglingar vare sig du vill segla från ostkusten till Lettland, Polen eller Tyskland, eller från Västkusten till Shetland, England eller ner i Engelska kanalen.
Vi går igenom hur du räknar tidvatten, vad som skiljer svenska och utländska sjökort, hur du läser nautiska almanackor och pilotböcker. Du lär dig tidvattensberäkningar med såväl traditionella tabeller, som med modern elektronisk utrustning inklusive viktig kommunikation- samt säkerhetsutrustning som fungerar även långt ut till havs.
Vi fortsätter med vad du behöver se över och uppdatera på din båt inför avfärden. Du som inte har egen båt och vill segla med andra får bra tips vad du skall kontrollera på en främmande båt innan du kliver ombord.
Sedan går vi vidare med hur du skall agera när du kommer till främmande hamn, olika sätt att förtöja och fördjupad väderkunskap, och vad som är viktigt när det blir riktigt tufft väder. Vi ger också tips om mathållning och olika vaktsystem för dig som planerar segla längre sträckor non-stop, vikten av bra ledarskap samt kompetent besättning med rätt social sammansättning.

Utsjöskepparintyget genomförs under fyra dagar med utrymme för mycket diskussioner när vi går igenom ett flertal realistiska överfärder med tillhörande uträkningar och ställningstaganden i Engelska kanalen.

Om du önskar ha en kursbok finns en liten kompakt bok, Reeds skippers handbook, 6:e editionen som pocket eller som e-bok. Den boken kan du själv beställa från Bokus eller annan nätbokhandel. Den boken kompletterar det kursmaterial du får utskickat inför respektive lektionstillfälle.

För dig som skall segla iväg i år, eller som vill fördjupa dig kan vi erbjuda dig att beställa ett eget exemplar av Reeds Nautical Almanac 2020, som finns på plats i kurslokalen när kursen startar, eller så hämtar du den på skolan innan, den skickas inte ut med posten. För dig som inte vill köpa Reeds Nautical Almanac 2020 finns det tillgång till den i klassrummet, dock utan möjlighet att låna hem. Vi delar också med oss om tips om var du kan få sjötid, båtar som letar efter besättning samt lämpliga sträckor att testa sina nyvunna kunskaper.

Examinationen genomförs några dagar efter genomförd kurs.
För att få lov att skriva upp på provet för Utsjöskepparintyg måste du först vara klar med både Förarintyg båt samt Kustskepparintyg.

Utbildningens innehåll

Under kursens 4 dagar går vi bl.a. igenom:

  • Planering för långfärd
  • Båt och utrustning
  • Tidvatten och tidvattenströmmar
  • Kommunikation
  • Väderprognoser
  • Dokument och formaliteter
  • Hälsa och sjukvård

Förkunskaper
Kustskepparintyg

Lokal
Stockholm – Hus 526, Beckholmen. Gratis parkering.

 

 

Kursen utsjöskepparintyg finns även i Göteborg

Lärare på denna kursen

Gerhard Chronholm instruktör Sjöskolan på Beckholmen
Gerhard Chronholm
Jag började segla när pappa köpte båt till familjen, då...

Pris:

4 850 kr inkl. moms

3 880 kr exkl. moms

(21 kundrecensioner)

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.