...

Utsjöskepparintyg Stocksund

Pris:

4 850 kr inkl. moms

3 880 kr exkl. moms

Utsjöskepparintyg Stocksund, en kurs för dig som har långseglardrömmar!

Utsjöskepparintyg Stocksund är något för dig som är sugen på att korsa Atlanten, segla till Medelhavet, eller kanske ännu häftigare än så? Är du som oss och vill lära dig så mycket som möjligt om sjölivet, är Utsjöskepparintyget rätt utbildning för dig. Vi brukar säga att “på sjön har man ingenting man inte tog med sig”, alltså är det svårt att få tag på saker eller planera på nytt när man väl är ute. Efter den här kursen kommer du ha alla färdigheter som behövs för att klara av en längre resa till sjöss.

Innehållet i utbildningen ger dig kunskaper om tidvatten, meterologi, sjukvård och säkerhet, utrustning och självklart massvis med navigation. Vi fördjupar oss nästan så mycket det går efter det du har lärt dig i Kustskepparintyget, för att verkligen bli experter. Du får även lära dig hur man hanterar myndigheter och pratar med andra fartyg utomlands. Kiel-kanalen i Tyskland kan vara lite krånglig ibland, men för dig med ett Utsjöskepparintyg är det inget att oroa sig över.

Utbildningen är även en chans att diskutera och gå igenom verkliga exempel från platser på jorden, för att du som deltagare ska vara så inkluderad som möjligt under kursens gång. Våra instruktörer har mycket erfarenhet och praktiska tips att ge, du har verkligen kommit till rätt skola för att ställa frågor om din egen planerade resa.

Förhandskravet är att du innehar ett Kustskepparintyg, och med de kunskaperna fräscha kommer du få en perfekt start på ditt Utsjöskepparintyg. I kombination till Utsjöskepparintyget rekommenderar vi SRC, certifikatet för dig som vill ha en VHF-radio ombord. Att kunna kommunicera med hamnar, andra fartyg och att kalla på hjälp när det behövs är otroligt värdefullt när man ska ut på längre turer. Om du planerar att passera genom kanaler runt om världen, så rekommenderar vi även Kanalintyget.

Kurspris

 • Kursavgift: 4 850 SEK inkl. 25% moms.
 • Kurslitteratur: 355 SEK inkl. 6% moms.
  Sjökort 5055, passare, transportör och linjal. Vi använder även Koymas digitala kursmaterial, som du kommer få tillgång till innan kursen.
 • Examination: 500 SEK inkl. 25% moms.

Alla tillval finns tillgängliga efter att du valt kursdatum och klickat på BOKA PLATS.

Kursinnehåll

 • Reseplanering för långfärd
 • Båt och utrustning
 • Tidvatten och tidvattenströmmar
 • Kommunikation
 • Väderprognoser
 • Dokument och formaliteter
 • Hälsa och sjukvård

Examination

Direkt efter kursen genomförs en skriftlig examination. Efter den skriftliga examinationen gås förhöret igenom med var och en individuellt. Resultatet får du veta direkt.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper

Kustskepparintyg

Schema

Kursen pågår från kl. 09 till 18, inklusive förhör.

Lokal

Vi delar lokaler med vår samarbetspartner Marina läroverket i Stocksund. Adressen är Stockholmsvägen 34, gott om fri parkering (glöm inte p-skiva) finns.

SL trafikerar Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, eller buss 601 (mot Svalnäs) till hållplats Sjöstigen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

4 850 kr inkl. moms

3 880 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här