<

Vi som arbetar på Sjöskolan

Instruktör Sjöskolan

Matilda Alsterman

Det har så länge jag kan minnas varit självklart för mig att vistas ute på havet. Motorbåt har alltid funnits i familjen men från 8 års ålder fick även segelbåtar en speciell plats i mitt liv. Jag var med i sjöscouterna under några år för att sedan börja segla på skolsegelfartyget Ellen där jag från 2014 varit instruktör på somrarna.

Förutom att segla i Östersjön har jag seglat från Belgien till Portugal, från Colombia till Panama och runt de Karibiska öarna.

På Sjöskolan utbildar jag i förarintyg. Jag har själv Fartygsbefäl klass VIII, ROC och Basic Safety.

När jag inte är på sjön tycker jag om att träna, resa och spendera tid med min familj.

Lova Barthelson

Lova Barthelson

Jag faller för att känna vinden i håret och solen i ansiktet under en blåsig seglats. Sitta på en solvarm klippa i Stockholms ytterskärgård och titta på solnedgången. Somrarna har spenderats på båten med familjen ute i skärgården, och sedan 8 somrar tillbaka även i Saltsjö-Duvnäs på segelklubben Måsungen. Där jag jobbar som lägerchef.

Vintern 18/19 var jag på Guadeloupe i Karibien. Där var jag ansvarig över seglarskolan och lektioner för både barn och vuxna, svenska som internationella gäster. På min lediga tid passade jag på att själv segla Hobie Cat och att vindsurfa.

När jag inte seglar på fritiden spelar jag gärna handboll.

Jag har Fartygsbefäl klass VIII och på Sjöskolan är jag seglarinstruktör.

Ysse Berntson

Ysse Berntson

Har alltid varit på sjön, alltid seglat!

De sista sex åren har jag kappseglat aktivt, både full-crew och double-handed i fleetrace. Jag seglar matchracing och lagsegling.  Lagsegling här på Beckholmen med GSYS och Sjöskolans J 80 båtar, väldigt skoj. Jag har fartygsbefäl klass VIII och SRC-certifikat.

Jag arbetar som seglarinstruktör på Sjöskolans J80 båtar, jag föreläser även Förarintyg i klassrummet. Jag kan också ge privatlektioner i Sjöskolans regi för dig som vill lära hitta den rätta farten i din segelbåt. När jag inte utbildar på Sjöskolan arbetar jag som samtalsterapeut. Och erbjuder därför coachning för par som behöver stöd med sitt samspel och roller ombord, också coachning för enskilda.

Peder Borg

Peder Borg

Jag har arbetat inom Försvarsmakten med utbildning inom bland annat teknik, transport- och bärgning samt inom Försvarets Materielverk som uppdragsledare och försöksledare med testverksamhet inom Försvarsmaktens alla områden.

Under närmare fyrtio år har jag deltagit som lärare vid utbildning av civila bärgare vid Assistanskårens kursverksamhet.

Kom i kontakt med Sjöskolan i och med att jag gick utbildningen Ångamaskinist 75kW på Beckholmen.

På fritiden är jag aktiv inom flera områden, såsom dyka, flyga, båt och mc är några av mina många fritidsintresse.

Christer Branzell

Christer Branzell

Jag är i grunden teknisk ingenjör inom flygmotorteknik, och har bland annat arbetat som flygmotoringenjör inom Flyg med Draken och Viggen. Jag har även lång erfarenhet av service och eftermarknad för marina motorer från företag som Volvo Aero, Scania och Pon-Power och Rindö Marine. Har tidigare arbetat inom bla Volvo Aero som ansvarig för service och underhåll av gasturbiner för Marinens Robotbåtar.

Driver företaget GT-Analys AB marin service, vilket gör mina lektioner både aktuella och breda.

På fritiden är det gasturbiner och jetmotorer som gäller!.

Ulf Börjesson

Uffe Börjesson

Jag har tidigare jobbat som musikant och kapellmästare med Robert Broberg i drygt 25 år och inte alls varit båtintresserad. 2012, efter att turnerandet upphört av kända skäl, fick min hustru en idé om att köpa fritidsbåt vilket jag inte var helt positiv till men prövade gärna.

Nu några år senare, är jag ordförande i båtklubben som hustrun fixade båtplats i och är mer i båten än hemma. Jag har Fartygsbefäl Klass VIII, Maskinbefäl Klass VIII och Handhavande av snabba fartyg, alla kurser lästa hos Sjöskolan. Jag trivdes så bra i huset på Beckholmen att jag blev kvar, jag undervisar i Förarintyg, Båtpraktik och VHF-SRC.

På fritiden när jag inte är i hamnen och båten tittar jag i sjökort, läser om båtar och havet, samt spelar lite gitarr när tillfällen dyker upp.

Isabel Carlson

Isabel Carlson

Nästan varje sommar sedan jag föddes har jag tillbringat på min familjs segelbåt. Tidigare har jag varit ansvarig för en seglarskoleverksamhet utanför Stockholm och sen många år tillbaka seglar jag på Kryssarklubbens skutor i Östersjön och på Nordsjön som instruktör och kock. Jag har även gjort en säsong som skeppare och värdinna på segelbåtar i Kroatien följt av Karibien.

Jag har Fartygsbefäl och Maskinbefäl klass VIII samt Basic Safety och på Sjöskolan är jag seglarinstruktör.

När jag inte seglar pluggar jag till ingenjör inom maskinteknik eller åker skidor. Min största dröm är att få köra vattenskoter…

Gerhard Chronholm

Gerhard Chronholm

Jag började segla när pappa köpte båt till familjen, då var jag 7 år gammal. Efter mer än 10 års familjesegling och några andra sidospår är nu båtlivet mitt yrke. Några av sidospåren seglade mig över Atlanten. Instruktör inom Master of Yachts, Fartygsbefäl kl VIII m.fl. men även som skeppare på både segel- och RIB-båtar. Som längst har jag seglat från Lysekil till Seattle, via Panamakanalen. Jag är certifierad Master of Yachts instruktör sedan 2004.

På fritiden återupplever jag ungdomen med min son.

Majoritetsägare i Sjöskolan på Beckholmen.

gerhard@sjoskolan.se

Milo Dahlmann

Milo Dahlmann

Seglat till Antarktis och över Atlanten, sjuksköterska och sjöräddare….

Jag är sjuksköterska på akuten, bl.a. på Södersjukhuset, dessutom är jag sjöräddare.  Men kanske mer känd som den första svenska kvinnan som ensam korsat Atlanten. Jag har också seglat med egen båt till Antarktis. Om du vill läsa om mina äventyr hittar du mer information här. Du som går Fartygsbefäl kl VIII eller Basic Safety på Sjöskolan på Beckholmen, kan vara säker på att du får kunskap som prövats i praktiken, både under ordnade former på sjukhuset eller från mer primitiva situationer.

Linda Eckardt instruktör Sjöskolan på Beckholmen

Linda Eckardt

Min första seglats skedde då jag var minde än en månad gammal ombord på en kappseglingsbåt. Varje sommar spenderades ombord på en segelbåt, först på Ostkusten och sedan i Medelhavet.
När jag var 22 köpte jag en egen liten segelbåt för att lära mig ensamsegla, och fick sedan jobb ombord på 50-fots segelbåtar i Karibien som seglings- och dykinstruktör.

Sedan dess har jag inte lyckats hålla mig borta från havet, och jag har transportseglat båtar, jobbat som skeppare, arbetat med vattenprovtagningar, och kör numera höghastighetsbåtar i skärgården. Jag har bland annat en Fartygsbefäl klass 7- och Maskinbefäl klass 8 utbildning samt HSF-utbildning.

När jag inte jobbar med sjöliv så arbetar jag som brandman, biolog eller illustratör. Den lilla fritid som blir över använder jag till att träna 🙂

Maja Gutell

Maja Gutell

På sjön trivs jag som bäst! Det är även ute till havs som jag spenderat varenda sommar sen barnsben. Under min uppväxt var det motorbåt, RIB och vattenskoter som gällde fram tills tonåren då jag fastnade för seglingen! Efter några år som seglarinstruktör och navigationslärare för barn och ungdomar på Vitsgarns Seglarskola var det dags för nya seglaräventyr. Sedan dess har jag arbetat med seglingscharter i Kroatien samt seglat över Atlanten, från Saint Martin till Azorerna.

På Sjöskolan undervisar jag i våra seglarkurser, båtpraktiker, förarintyg, kustskepparintyg, radar samt ger privatlektioner för både motorbåt och segelbåt. Jag har själv Fartygsbefäl klass VIII, Maskinbefäl Klass VIII och Handhavande av snabba fartyg. Jag är även utbildad fysioterapeut och certifierad HLR-instruktör så ni kan träffa mig om ni går fartygsbefäl klass VIII, där jag ibland undervisar sjukvården. 

Peter Hallberg, instruktör Sjöskolan på Beckholmen

Peter Hallberg

Båtintresset började tidigt i samband med träning och tävling i vattenskidåkning. Liten båt stor motor och många timmar i båten blev startpunkten för mitt intresse av båtar, motorer och sjön.

Motorerna blev större i flottan där jag jobbade 10 år på fartyg som maskinbefäl och chief.

Efter 30 år i näringslivet sluts cirkeln då jag kom i kontakt med Sjöskolan i samband med Fartygsbefäl klass VIII och Handhavande av Snabba Fartyg och fick ett mycket bra intryck, där jag idag föreläser Maskinbefäl klass VIII.

På fritiden kör jag motorbåt hemma och i Medelhavet.

Eric Lindén

Eric Lindén

Heltidsbrandman i Storstockholms brandförsvar sedan 2001.

Jobbar på Katarina brandstation som är en av de tre RITS-stationerna i Sverige. Specialutbildade för att snabbt kunna undsätta fartyg med brandbekämpning till sjöss.

På fritiden jobbar jag gärna med min firma “Resurseric” med Brand-, säkerhetsutbildningar ihop med Sjöskolan!

Trivs på, vid, bredvid havet med min familj och vänner.

Bengt Lundin instruktör Sjöskolan

Bengt Lundin

”Hemma bra men båten bäst” är ett uttryck som passar bra in på mig. Det var i sjöscouterna som min seglings karriär började vid 10-års åldern. Sen har det fortsatt med två egna träbåtar och skutsegling. Har seglat som styrman och befälhavare de senaste 20 åren på skutorna Ariel och Ellen.

Idag är jag anställd och verksamhetsansvarig på segelskutan Ellen. Där seglar jag som befälhavare med skolbarn och vuxna i Stockholms skärgård. Gillar att undervisa och lära ut saker, det är en fin känsla när man ser att någon som har haft svårt att förstå plötsligt fattar hur det går till.

På Sjöskolan utbildar jag i förarintyg, kustskeppare, FB VIII och SRC. Jag har behörighet Fartygsbefäl klass VIII, Skeppare A examen, Maskin 8, ROC, CCM, m.m.

På fritiden är jag oftast i land, umgås med barnen och vänner.

Anna Michalowska

Anna Michalowska

Anna Michalowska – startade Sjöskolan på Beckholmen 2001.

Då var Fartygsbefäl kl VIII en ny utbildning och många behövde den. Med åren blev utbildningarna fler för att till slut omfatta allt från Förarintyg till Ångmaskinst 750 kW.

I dag har jag en rådgivande roll för Gerhard och Stina som driver Sjöskolan sedan 2017.

Instrktör Sjöskolan på Beckholmen Tinta Nystedt

Tinta Nystedt

Uppvuxen med skärgårds- och kappsegling. Tävlat på elitnivå med allt från matchracing och bärplans Moth till W60.

Utbildad Fartygsbefäl klass VIII och Master of Yachts. På Sjöskolan är jag segelinstruktör på skolans J- 80, i samma båttyp var jag med och vinna VM i Sandhamn 2004.

På fritiden kör jag yoga, seglar IF-båt och tar dagen som den kommer.

Anna Sandberg, Instruktör Sjöskolan

Anna Sandgren

Min kärlek till vatten, vind och vågor föddes när jag som 6-åring fick min första optimistjolle. Familjeseglingar och turer i farfars olika motorbåtar följdes av egna båtar i varierande skick.
Jag har seglat, kört motorbåt, vattenskoter eller paddlat i stort sett alla lediga stunder – och senare lyckligtvis även i mitt yrke som journalist, båttestare, ribb-förare, instruktör och stuntkvinna. De senaste tio åren har jag rest världen över för att testa nya båtar. Vid det här laget har det hunnit bli en bra bit över 500 stycken.

Under 11 år pendlade jag med mina barn i egen båt från en ö i Stockholms skärgård. Jag trivs lika bra i karibiska farvatten som under en skumpig ribb-färd i snöyra.

På Sjöskolan undervisar jag i Handhavande av snabba fartyg, RIB Master, Seglarskola och ger privatlektioner.

Instruktör Sjöskolan Jan Sköld

Jan Sköld

Jag är ingenjör inom IT och har jobbat med elektronik och systemutveckling i över 30 år. De senaste åren har jag undervisat gymnasielever i matematik. Jag trivs att jobba som lärare och att träffa trevliga människor där jag med min kunskap och erfarenhet kan inspirera andra till att lära sig mer. Inom sjöliv har jag en Fartygsbefäl klass VIII och undervisar i Förarintyg, Kustskeppare, Radar, Seglarkurser samt El, elektronik och nätverk på fritidsbåt.

Jag gillar aktiv fritid som skidåkning, långfärdsskridskor, paddla kajak mm och på sommaren blir det en hel del segling tillsammans med familj och vänner.

Leif Sällqvist

Leif Sällqvist

Leif Sällqvist – Sedan några år tillbaka kör jag bunkerbåt med diesel ut till båtar och skärgårdsmackar. Dessförinnan arbetade jag i många år på Sjöhistoriska Muséet som rustmästare på den gamla isbrytaren Sankt Erik.

Jag har skeppare A-utbildning och undervisar i förarintyg, kustskeppare och Fartygsbefäl kl VIII.

Vad jag gör på fritiden? Renorverar Harmaja, en stålbåt…

Tom Törngård

Tom Törngård

Uppvuxen om sommrarna på en ö i Tjust skärgård ….det finns inga bättre sommarlov och semestrar!

13 år inom försvarsmakten, från fallskärmsjägare till kustjägare och stridsdbåtar och svävare samt andra marina flytetyg.

“Master of Yacht 200 GT Power and Sail Unlimited” och Basic Saftey är några utbildningar som jag har genomfört på Sjöskolan. Vilket resulterade i att jag kunde arbetade som ”Ship Security Officer” och navigations officer på en 70 meters lyx yacht som besökte många kända hamnar runt om i världen.

Jag arbetar på Sjöskolan i huvudsak med radarpraktik för Fartygsbefäl klass VIII och kustskepparintyg samt förarintyg.

På min fritid är jag med min familj på sjön eller i skogen!