<
Hitta hit

Hitta till Beckholmen i Stockholm

Beckholmen är den sista ön i raden efter Skeppsholmen och Kastellholmen i Stockholm. Du ser den när du kör på Stadsgården, – kanske är det först och främst lyftkranen målad som giraff som väcker din uppmärksamhet. Beckholmen är en ö med omfattande varvsverksamhet. Här finns tre torrdockor som är i drift. Sjöskolan finns på öns östra sida, i ett gulrappat hus precis vid varvsgrinden.

Kordinater:
Lat: 59º 19′,1 N
Long: 018º 06′,1 E

Om du kommer med bil:
Kör över Djurgårdsbron och förbi Gröna Lund. Alldeles därefter delar sig vägen som i ett V. Du håller till höger. Kör rakt fram och ner mot vattnet och över Beckholmsbron. Direkt efter bron lite till vänster. 100 meter längre fram, vid varvsgrinden, är du framme. Vi finns i det gulrappade huset på vänster sida. Hus nr 526. För Sjöskolans elever är det fri parkering på skolområdet, begränsat antal platser. Men observera att det är parkeringsförbud på gatan mellan bron och varvsgrinden.

Om du kommer med Djurgårdsfärjan:
Då kommer du till Gröna Lund. Promenera Allmänna Gränd upp till Djurgårdsvägen. Ta till höger. Därefter som ovan.

Om du kommer med buss:
Ta buss eller eller spårvagn till Skansens huvudentré. Därifrån är det en promenad på 5 minuter. Gå ner mot vattnet. Se ovan.

Om du kommer med egen båt:
Ring oss på tel 08/661 09 09, så ordnar vi en båtplats i mån av plats.

Hitta till Pråmen i Göteborg

Vår kurslokal Pråmen fungerar även som en pir till hamnen nedanför Waterfront Hotel, tidigare Novotel. Området Klippan har en anrik sjöhistoria med både Ostindiska Kompaniet och porter som tidigare aktörer. Ombord Pråmen kan vi nästan vidröra Stena när de passerar flera gånger under lektionstid, vi kan även peka ut flera sjömärken utanför kurslokalen.

Kordinater:
Lat: 57° 41’,45 N
Long: 011° 54’,36 E

Om du kommer med bil:
Kommer du med bil finns det gott om p-platser både vid kurslokalen och bortom restaurang Sjömagasinet. Kör mot Stenas Tysklandsterminal, men sväng av västerut mot Waterfront Hotel, förbi Sjömagasinet. Våra lokaler ligger ombord på Pråmen, ute på älven. Glöm inte p-avgiften.

Om du kommer med buss eller spårvagn:
Åker du buss är det buss nr 20 och hållplatsen Klippan som gäller, föredrar du spårvagn är det hållplats Vagnhallen Majorna samt spårvagn nr 9 som gäller. Därifrån går du mot älven, under vägen, förbi Waterfront Hotel. Våra lokaler ligger ombord på Pråmen, ute på älven.

Om du kommer med egen båt:
Ring oss på tel 031/762 09 09, så ordnar vi en båtplats i mån av plats.