...

Förarintyg båt Göteborg

Pris:

2 270 kr inkl. moms

1 816 kr exkl. moms

Förarintyg båt, som fortfarande också kallas Förarbevis båt

Förarintyg båt Göteborg, på förarintygskursen lär vi ut grundläggande navigation, väjningsregler och säkerhet under två dagar på en helg mellan klockan 09-16 båda dagarna. Det betyder att du får lära dig att ta ut din position i sjökortet, räkna ut hur snabbt du kommer fram i relation till hur fort du seglar eller kör motor en bestämd sträcka. Då får också lära dig grundläggande om säkerhets- och nödutrustning, och hur du bäst plockar upp någon som har ramlat över bord. När vi sedan skall omsätta några av de teoretiska kunskaperna i praktiken, då går vi ut från pråmen, tar med oss en pejlkompass, och pejlar de olika sjömärken som vi ser i sjökortet, och så ser vi hur det stämmer överens med verkligheten.

 

På våren och sommaren erbjuder vi även kurser på vardagar, du finner även dessa datum i bokningslistan, och då noterat med vilka veckodagar kursen är.

Förarintyg är en introduktion till båtlivet där fokus ligger på att ge en bred allmänkunskap om vad du behöver veta för att framföra din båt på ett säkert sätt, för dig själv, din familj och andra. Det handlar främst om inomskärs navigation i dagsljus, mörker och utomskärs går vi igenom när du väljer att vidareutbilda dig till Kustskeppare. Missa vårt erbjudande där du får 395 kr i rabatt när du bokar både Förarintyg samt Kustskepparintyg på Sjöskolan.

I klassrummet är vi max 14 personer, vilket gör att våra instruktörer hinner med att lära ut till alla, men under våren 2021 har vi redicerat antalet platser till 10 elever per grupp. Alla våra instruktörer är aktiva inom båtlivet och har mycket erfarenhet att dela med sig av. Detta i kombination med läget på vår kurslokal, Pråmen, gör att det blir effektivt, marint och genuint. Passa även på att boka båtpraktiken, som är ett bra tillfälle att testa dina nya kunskaper från klassrummet. Då omvandlar vi det teoretiska från undervisningen till praktisk kunskap.

Tänk på att om din båt är längre än 12 meter och bredare än 4 meter måste du ha Kustskepparintyget för att vara behörig att köra din båt. Förarintyg samt båtpraktik dag är bägge förhandskrav till Kustskepparen.

Båtpraktik dag är inget krav för att gå kursen, det är först om du läser vidare till Kustskepparintyget som det blir ett krav. Men båtpraktiken är ett bra tillfälle att lära sig mer om det praktiska.

Skrivningen genomförs av en oberoende Förhörsförrättare från Nämnden för Båtlivsutbildning. Provavgiften betalas på plats till examinatorn. Saknar du blå intygsbok kan du köpa även den av examinatorn.

Förarintyg båt Göteborg

Utbildningens innehåll

  • Navigering inomskärs i dagsljus
  • Land- och sjömärken
  • Göra fart-, tid- och distansberäkningar
  • Väjningsregler
  • Ljudsignaler
  • Kompass
  • Nödsituationer
  • Väder och vind

Kurspriser:
Kursavgift Förarintyg 2 270 kr
Kurslitteratur 695 kr
Porto 145 kr
Båtpraktik 1 520 kr
Examen betalas till examinatorn på examensdagen. 625 kr i skrivavgift.

Önskar du ICC tillkommer 1 190 kr i certifikatavgift.

Vill du att vi skickar hem eventuell kurslitteratur till dig, är det ett tillval du väljer i varukorgen. Detta är något vi rekommenderar dig som inte är van vid båtlivet.

Examen
Examination genomförs av förhörsförrättare från NFB, Nämnden för Båtlivsutbildning, som kommer till oss och gör prov som sedan gås igenom med var och en individuellt. Resultatet får du direkt. Vid godkänt resultat får du NFB’s blåa intygsbok, där förrättaren stämplat sidan för Förarintyg.

Förkunskaper
Inga, men när man går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan och/eller avsätta tid för egenstudier innan provet. Och du skall fylla 12 år som lägst under kalenderåret du tar Förarintyget.

Lokaler
Göteborg – Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.

Lärare på denna kursen

Pris:

2 270 kr inkl. moms

1 816 kr exkl. moms

(15 kundrecensioner)

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här