...

Båtpraktik mörker Stocksund

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

Båtpraktik mörker Stocksund är en kurs där man får testa navigera i mörkret, låter utmanande va? Om du är sugen på att slippa förtöja över natten, eller vända om och åka hem för att det blev mörkt, så har du kommit helt rätt. Den här kursen erbjuds som tillägg till vår Kustskepparintygskurs, och utförs under utbildningen. Självklart erbjuds Båtpraktik mörker också separat för de som kanske redan har gått en kurs hos oss, eller helt enkelt bara vill lära sig mer om det praktiska båtlivet.

Under passet får du öva på att navigera med hjälp av fyrljus, utprickning av olika typer av ljus på sjön, lanternor samt mycket mer spännande. Du får såklart också testa att använda de elektroniska hjälpmedel som är perfekta i mörker, så som GPS, radar samt AIS. Vi börjar med en genomgång av båten och dess utrustning samt skapar en planering för rutten vi ska köra. Därefter åker vi ut och letar efter olika sätt att ta oss fram i mörkret.

I hamnen vid skolan ligger våra fartyg redo för praktiken. Då får du chansen att antingen åka liten eller stor rib, eller kanske en snabb hyttbåt som klarar allt. Oavsett gör våra instruktörer praktiken lika givande och lärorik. Våra båtar är utrustade med allt man kan tänka sig, från livflottar till ringklockor. Allt för att ge dig en så verklighetstrogen och innehållsrik utbildning.

Båtpraktik mörker rekommenderas i kombination med Kustskepparintyget, och finns som tillägg när du går kursen. Om du inte redan har gjort Båtpraktik dag så krävs Båtpraktik mörker för att få ut ett Kustskepparintyg. Alltså kan du välja vilken praktik du vill göra innan du tar Kustskepparintyget. När du väljer att lägga till Båtpraktik till kursen så erbjuder vi en rabatt om 700 SEK, ordinarie pris för att gå praktiken separat är 1695 SEK.

Kurspris:

  • Kursavgift: 1 695 SEK inkl. 6% moms
    995 SEK om du går du Kustskepparkurs hos oss, och genomför båtpraktik i samband med kursen. Flytväst får du låna, men ta med oömma kläder efter väder. Räkna med att åka öppen båt.

Kursinnehåll:

  • Säkerhetsgenomgång
  • Navigationsövning, med hjälp av sjökort, kompass, plotter och sjömärken
  • Man över bord
  • Manövrering
  • Knopar
  • Förtöjning och losskastning

Examination

Båtpraktiken är en övning och inte något prov. Genomförd praktik registreras digitalt hos Nämnden för Båtlivsutbildning.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in båtpraktiken om väder och vind gör att vi inte kan gå ut med gott sjömanskap i behåll.

Förkunskaper

Inga formella förkunskapskrav finns, men för att få bästa behållning av övningen rekommenderar vi att du har kunskaper motsvarande Kustskepparintyget.

Schema

Övningen tar ungefär 2-3 timmar. Vi börjar med en kort teoretisk genomgång och en enkel reseplanering. Starttiden varierar under året för att få bästa möjliga mörker; september-mars kl. 19, april kl. 20, maj-juli kl. 21 och augusti kl. 20.

Lokal

Vi delar lokaler med vår samarbetspartner Marina läroverket i Stocksund. Adressen är Stockholmsvägen 34, gott om fri parkering (glöm inte p-skiva) finns.

SL trafikerar Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, eller buss 601 (mot Svalnäs) till hållplats Sjöstigen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.