...

Radarintyg Göteborg

Pris:

2 895 kr inkl. moms

2 316 kr exkl. moms

Radarintyg – lär dig förstå vad radarskärmen visar för information

Radarintyg Göteborg är en kurs som pågår en heldag och under kursen ger vi på Sjöskolan dig verktygen för att avkoda de ekon som skärmen visar. Vår utbildning är både teoretisk och praktisk. Vi börjar med att ge dig grundläggande kunskaper om hur radarn funkar, och vad som händer när du trycker på olika knappar. Sen blir vi mer praktiska, och tittar på hur radarn kan användas för att undvika kollision och för att hitta rätt. Efter ett kort förhör så blir vi riktigt praktiska, och ger oss ut med vår skolbåt för att köra en enkel navigationsövning.

Radarn är ett av de viktigaste hjälpmedlen som finns på en modern båt. Många kursdeltagare brukar säga att de innan mest navigerat genom att titta på plottern, efter den här kursen tittar de mest på radarn. Utöver att visa öar och sjömärken visar radarn även andra båtar, kajaker, förtöjningsbojar och annat som du aldrig kan få sy på i det elektroniska sjökortet. Lås upp nästa nivå av navigation med radarn som hjälpmedel!

Det finns två huvudtyper av radaranläggningar, pulsradarn och bredbandsradarn. Dessa har många likheter och vissa skillnader. Oavsett vilken radar du har på din båt så kommer du få kunskaperna för att hantera den. Våra erfarna instruktörer fyller kursen med praktiska exempel och historier från verkligheten. Visste du till exempel att pulsradarn kan användas för att hitta nödställda fartyg med SART-transpondrar? Eller att bredbandsradarn kan särskilja fartyg som står stilla, och fartyg som rör sig från resp. mot dig? Mycket kunskap finns att hämta under en dag. När du är färdig stoppas du varken av dimma eller mörker!

Sjöskolans radarkurs innehåller också allt radarinnehåll som ingår i Fartygsbefäl klass VIII. Därför kan denna utbildning vara ett steg på vägen dit, eller så kan du läsa radarkursen separat. Våra flexibla utbildningsupplägg är anpassade efter dig, vill du gå vidare och ta hela Fartygsbefälsexamen är detta ett stort steg på vägen.

Kurspris: 

  • Kursavgift: 2 895 SEK inkl 25% moms
  • Kurslitteratur: 200 SEK inkl 6% moms
    Radar i skärgården, av Börje Wallin
  • Examination: 500 SEK inkl 25% momsAlla tillval finns tillgängliga efter att du valt kursdatum och klickat på BOKA PLATS.

Kursinnehåll:

  • Radarteknik, hur fungerar radarn?
  • Bredbands- och pulsradarn
  • Antikollision, hur används radarn för att undvika kollision?
  • Radarnavigation, hur används radarn för att hitta rätt?
  • Praktisk radarövning


Examination

Under kursen genomförs en skriftlig examination. Efter den skriftliga examinationen gås förhöret igenom med var och en individuellt. Resultatet får du veta direkt.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper
Förarintyg, eller liknande kunskap. NFB rekommenderar att du fyllt minst 15 år vid utbildningstillfället.

Schema

Kursen pågår från kl. 09 till 18, inklusive förhör och praktisk övning.

Lokal

Vi utbildar så sjönära som man kan komma, ombord en pråm under Älvsborgsbron. Adressen är Adolf Edelsvärdsgata 12, 414 51 Göteborg, gott om parkering (avgiftsbelagd) finns.

Spårvagnslinje 3 stannar närmast vid Jaegerdorffsplatsen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

2 895 kr inkl. moms

2 316 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här