...

Kustskepparintyg, Kustskepparexamen Göteborg

Pris:

2 695 kr inkl. moms

2 156 kr exkl. moms

Kustskepparintyg i Göteborg

Kustskepparkursen är en fortsättning och en fördjupning av dina kunskaper från förarintyget, och håller också på i två dagar mellan kl 09-16 båda dagarna. Du måste ha ett kustskepparintyg för att få framföra en båt som är både mer än 12 meter lång och mer än 4 meter bred. Det finns 2 st. förhandskrav för att få skriva  Kustskepparintyget, dels måste du inneha ett Förarintyg samt att du även måste ha genomfört “dagpraktik”. Samma dagpraktik vi erbjuder i samband med våra Förarintygskurser.
På Kustskepparkursen får du lära dig mer om begreppen avdrift och ström, och hur det påverkar din kurs i kortet versus den kursen du skall styra för att nå ditt mål. Precis om på Förarintyget pratar vi om säkerhet och sjukvård, men på kustskeppakursen lär du dig också mer om de lagar och paragrafer som styr båtlivet. Vi går också mer i detalj in på olika fartyg och dess lanternor, ljudsignaler samt dagersignaler. Och så lär vi ut hur du räknar med missvisning och deviation, tillsammans med avdriften och strömmen. Så att du kommer fram även med din magnetiska kompass, och inte bara med din GPS. Men vi lär också ut lite tips och tricks hur bäst navigera med din GPS, nackdelarna såväl som fördelarna.

 

Missa inte möjligheten att tillsammans med din instruktör genomföra en båtptaktik i mörker. Mörkerpraktiken är inget krav för att bli godkänd på kursen, men ett mycket uppskattad båttur där du får möjlighet att navigera efter fyrarna i skärgården. Främst utan elektroniska hjälpmedel, men även med elektronikens hjälp. Du bokar mörkerpraktiken när du bokar kursen här på hemsidan.

Jämställdhetsrabatt!
I alla år har sjöfarten varit mycket mansdominerad, och än idag ser vi fler män än kvinnor både till sjöss och till rors. Sjöskolan vill vara med och förändra detta så att även båtlivet blir mer jämställt. Vi känner att ett mer jämställt sjöliv blir både bättre, säkrare och roligare. För alla ombord!

Erbjudandet gäller när du som kvinna bokar en kursplats på Kustskepparintyget hos Sjöskolan, och samtidigt bokar du in en väninna på samma kurstillfälle, då bjuder vi på väninnans kursavgift. Boka 2 betala för 1, alltså. Det enda som tillkommer för din väninna är eventuell kurslitteratur samt examensavgift. Erbjudandet kan ej kombineras med andra rabatter. Du bokar din kursplats på vår hemsida genom att välja kursdatum här intill, och när du sedan bokar plats för din väninna på samma kurs skriver du ”väninna till …” i meddelanderutan. Så drar vi av rabatten på din väninnans faktura.

Båtpraktik mörker är frivilligt, men är ett bra och uppskattat tillfälle att öva navigeringen med hjälp av fyrkaraktärer. Observera att denna båtpraktik ej är samma som båtpraktik dag, och det är båtpraktik dag som är ett förhandskrav till Kustskepparen. Examen genomförs av oberoende Förhörsförrättare, utsedd av Nämnden för Båtlivsutbildning. Avgiften betalas till förrättaren på provdagen. Provet tar 2 timmar att skriva, plus tid för rättning som sker på plats.

 

Utbildningens innehåll

  • Navigering inom- och utomskärs och till havs, i och utanför prickad farled, under ljus, mörker samt i nedsatt sikt
  • Sjövägsregler
  • Utmärkningssystemet
  • Ljud- och ljussignaler
  • Säkerhet ombord med nödsignaler, hur sjöräddningen larmas, lämplig säkerhetsutrustning, brandskydd, enklare sjukvård, knopar, ankring m.m.

Examen
Provet sker på Sjöskolan. Resultatet får du direkt.

Förkunskaper
Förarintyg båt med Båtpraktik dager, bägge ifyllda i din intygsbok
(ej att förväxla med ovan nämnda Båtpraktik mörker). Och du skall vara 15 år fyllda när du skriver provet för Kustskepparintyget.

Lokal
Göteborg – Pråmen, Adolf Edelsvärds gata, Klippan.

Lärare på denna kursen

Pris:

2 695 kr inkl. moms

2 156 kr exkl. moms

(12 kundrecensioner)

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här