...

Sjöskolan Stocksund

Välkommen till (gamla) landsbygden, Stocksund. Historian i vår kära ort har sina rötter i en småskalig bygd under medeltiden, men dess verkliga utveckling tog fart under 1800-talet när järnvägslinjen drogs genom området. Stocksund blev en populär plats för välbärgade stockholmare att bygga sommarstugor och vackra villor. Under 1900-talet växte samhället och förvandlades till en eftertraktad förort med moderna bekvämligheter och grönområden. Idag återspeglar Stocksunds charm både dess historiska arv och moderna utveckling, vilket gör det till en underbar plats att besöka, eller kanske till och med bosätta sig i. 

I Stocksund lever vi för sjölivet. Vi har lokaler fulla upp till väggarna med tavlor, modellbåtar och gamla historier från världens sjöfart. Det finns verkligen inget bättre sätt att inleda, eller fortsätta sin kunskap om sjön än att utbilda sig i en marin miljö med erfarna instruktörer som började precis likadant. Vi siktar alltid på att blanda vår teoretiska utbildning, med den praktiska så mycket vi bara kan. Majoriteten av våra kurser och läger innehåller båtkörande på ett eller annat sätt. Att lära sig om båtlivet på en plats med en sådan rik maritim historia är en upplevelse som förenar det förflutna med nutiden och skapar en stark grund för framtida äventyr till sjöss. 

Sjöfarten i Stocksund består idag främst av utbildare som Sjöskolan och Marina Läroverkets gymnasieskola, samt Stocksund båtklubb där många privatpersoner har sina båtar under säsongen. Det bedrivs även uthyrning av kanoter, bastuflotte och annat på området. Vill du ha nära till Stockholms skärgård, och få en genuin miljö där kunskapen om sjölivet är oändlig, så är Stocksund helt rätt för dig.