...

Båtpraktik dagtid Göteborg

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

Dags att testa dina teoretiska kunskaper, praktiskt! Under ett par timmar får du hänga med i vår Arronet för en färd ut under Älvsborgsbron och vidare. Vi kommer börja med en teoretisk genomgång av båten, dess utrustning, och dagens övning. Navigation, man över bord, och andra överraskningar väntar längs vägen.

Många väljer att genomföra Båtpraktiken som ett led i sin Förarintygsutbildning. Då går den integrerat med utbildningens andra dag. Det går såklart också bra att gå den separat, då rekommenderar vi att du har kunskaper motsvarande Förarintyget för att kunna tillgodoräkna dig utbildningen på bästa sätt.

Under övningen kommer vi att variera mellan låg och hög fart, navigation i farled och mellan kala klippor, och självklarheter med klurigheter. Det vi utlovar är en försmak på båtlivet som kommer ge dig blodad tand! Båten vi använder är en hyttbåt i aluminium. Vår Arronet Anna är ett mycket mångsidigt fartyg som håller oss torra och säkra i ur och skur. Anna har en stark inombordsmotor med drev och dubbla propellrar. Fartresurserna är alltså tillräckliga för att tillochmed bedriva högfartsutbildning ombord! Vi använder oss av moderna navigationsinstrument från Raymarine, men såklart också av klassiska papperssjökort. I en trygg miljö får du chansen att testa det du kanske inte vågat förut.

Vill du gå vidare och läsa ett kustskepparintyg så är båtpraktiken obligatorisk innan du skriver provet. Gör du båtpraktiken i samband med din förarintygsutbildning ger vi dig ett mycket förmånligt pris, 995 SEK inkl. moms.

Kurspris:

  • Kursavgift: 1 695 SEK inkl. 6% moms. 995 SEK om du går du Förarintygskurs hos oss, och genomför båtpraktik i samband med kursen.
    Flytväst får du låna, men ta med oömma kläder efter väder. Räkna med att åka öppen båt.

Kursinnehåll:

  • Säkerhetsgenomgång
  • Navigationsövning, med hjälp av sjökort, kompass, plotter och sjömärken
  • Man över bord
  • Manövrering
  • Knopar
  • Förtöjning och losskastning

Examination:

Båtpraktiken är en övning och inte något prov. Genomförd praktik registreras digitalt hos Nämnden för Båtlivsutbildning.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper:

Inga formella förkunskapskrav finns, men för att få bästa behållning av övningen rekommenderar vi att du har kunskaper motsvarande Förarintyget.

Schema:

Kursen pågår från kl. 09 till 13. Vi börjar med en timmes teoretisk genomgång.

Lokal:

Vi utbildar så sjönära som man kan komma, ombord en pråm under Älvsborgsbron. Adressen är Adolf Edelsvärdsgata 12, 414 51 Göteborg, gott om parkering (avgiftsbelagd) finns.

Spårvagnslinje 3 stannar närmast vid Jaegerdorffsplatsen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här