...

Båtpraktik mörker Göteborg

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

Har du någonsin föreställt dig en mörk skärgård, där det enda som vägleder dig är en ensamt blinkande fyr vid horisonten? Det får du testa på tillsammans med erfarna instruktörer på Sjöskolan! Att ta sig genom skärgården en mörk kväll är en upplevelse för livet. Och det bästa av allt, det är du som styr.

Det kan låta utmanande men våra instruktörer gör det enkelt. Du kommer få testa att både navigera och styra vår skolbåt genom Göteborgs mörka vatten. Båten är utrustad med den senaste navigationsutrustningen från Raymarine, i form av GPS, radar, och AIS. Vi kommer titta på alla dessa tekniska system, och självklart kommer vi också navigera med hjälpt av fyrar och papperssjökort. Fyrbelysningssystemet är en mindre vetenskap som du kommer få hjälp att avkoda. Både färgerna och hastigheten på blinkningarna har betydelse. Olika fyrar blinkar i olika hastighet, och med olika färger i olika vinklar. Låter det komplicerat? Efter Båtpraktiken kommer du vara en stjärna! Inte bara kommer du förstå det, du kommer också kunna använda systemet i praktiken. Kombinerat med GPS och radar, som vi som sagt också kommer titta på, blir du en trygg navigatör året och dygnet om.

Vår skolbåt, Anna, är såklart utrustad med en värmare så vi sitter bekvämt inne i hytten. Flytvästar finns att låna. Många genomför mörkerövningen under sin kustskepparkurs, på kvällen antingen dag 1 eller 2. Det går såklart också bra att boka kursen separat. Genomför du båtpraktiken under din Kustskepparkurs ger vi en förmånlig rabatt, och du betalar endast 995 SEK. För att skriva förhör för Kustskepparintyget behöver du ha genomför någon typ av båtpraktik, antingen dag eller mörker.

Kurspris:

  • Kursavgift: 1 695 SEK inkl. 6% moms. 995 SEK om du går du Kustskepparkurs hos oss, och genomför båtpraktik i samband med kursen.
    Flytväst får du låna, men ta med oömma kläder efter väder. Räkna med att åka öppen båt.

Kursinnehåll:

  • Säkerhetsgenomgång
  • Navigationsövning, med hjälp av sjökort, kompass, plotter och sjömärken
  • Man över bord
  • Manövrering
  • Knopar
  • Förtöjning och losskastning

Examination:

Båtpraktiken är en övning och inte något prov. Genomförd praktik registreras digitalt hos Nämnden för Båtlivsutbildning.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper:

Inga formella förkunskapskrav finns, men för att få bästa behållning av övningen rekommenderar vi att du har kunskaper motsvarande Kustskepparintyget.

Schema:

Övningen tar ungefär 2-3 timmar. Vi börjar med en kort teoretisk genomgång och en enkel reseplanering. Starttiden varierar under året för att få bästa möjliga mörker; september-mars kl. 19, april kl. 20, maj-juli kl. 21 och augusti kl. 20.

Lokal:

Vi utbildar så sjönära som man kan komma, ombord en pråm under Älvsborgsbron. Adressen är Adolf Edelsvärdsgata 12, 414 51 Göteborg, gott om parkering (avgiftsbelagd) finns.

Spårvagnslinje 3 stannar närmast vid Jaegerdorffsplatsen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

1 695 kr inkl. moms

1 599 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här