...

Förarintyg ungdom Stocksund

Pris:

4 495 kr inkl. moms

3 596 kr exkl. moms

Förarintyg ungdom i Stocksund – en kurs för dig som vill kombinera roliga skärgårdsupplevelser med ny kunskap

Förarintyg ungdom Stocksund är perfekt för dig som vill ta det populära intyget Förarintyg samtidigt som du får en rolig upplevelse i skärgården. Här skiftar vi flitigt mellan teoretisk kunskap och praktisk träning, och självklart allt det roliga däremellan. Vi har som mål efter utbildningen att ha gett dig rätt färdigheter för att kunna hantera en fritidsbåt i skärgården, så kan du ta över som förare i familjens båt nästa gång.

Under våra fyra fullspäckade dagar börjar vi med teori mot Förarintyget för att sedan öva våra kunskaper ute på vattnet. Teorin till Förarintyget inkluderar navigation, säkerhet, sjömanskap, regler och mycket mer. När vi är ute och kör tränar vi bland annat på manövrering, tilläggningar och man över bord. Alla övningar ingår i intyget Båtpraktik dag, som du också kommer att ha efter utbildningen.

Utöver klassrummets teori och båtpraktiken, ska vi självklart slänga in lite aktiviteter också. Vi gör en utflykt till Ägnö ute i Stockholms skärgård under dag två eller tre där vi grillar, badar, och allt annat roligt man kan tänka sig. På utflykten får du testa dina nyfunna kunskaper på riktigt, det brukar vara den mest uppskattade delen av hela kursen, förstås. När vi har tagit oss till dag fyra så är det dags för provet, vi repeterar våra kunskaper och instruktörerna ser till att du är redo och bekväm att skriva. När provet väl är avklarat och godkänt så får du ditt Förarintyg, som håller livet ut.

Vi på Sjöskolan längtar som vanligt till att få se nya kunskaps-sugna ansikten och är alltid lika glada att få lära dig bli en skicklig sjöfarare. Välkommen till Sjöskolan i Stocksund, vi ser fram emot en fantastisk kurs med dig.

Utomlands krävs ofta Förarintyget för att få hyra en mindre båt. Kolla med uthyrningsbolaget innan du åker för att vara säker på vilka krav de har. För större båtar krävs Kustskepparintyg. Även det internationella certifikatet ICC, International Certificate of Competency, kan vara ett bra tillval för dig. Läs mer om ICC på vår hemsida här.

Kurspris

 • Kursavgift: 4 495 SEK inkl. 25% moms inklusive praktik och utflykt dag 2 el. 3 med lunch.
 • Kurslitteratur: 695 SEK inkl. 6% moms.
  Kursmaterialet består av kursbok (Båtkörkortet), övningssjökort för Förarintyget 616/6163, transportör, linjal samt passare. Det går bra dela på kursbok om ni är flera som går samma kurs. Däremot behöver du din egen uppsättning av övningssjökort, och bestick för att klara undervisningen samt skrivningen efteråt.
 • Examination: 625 SEK inkl. 25% moms.
 • ICC 10 meter, certifikatsavgift: 1 190 SEK inkl 25% moms
  För ICC tillkommer inga lektioner och inte heller något extra prov, men du måste genomföra Båtpraktik samt SRC (separat kurs).

Alla tillval finns tillgängliga efter att du valt kursdatum och klickat på BOKA PLATS.

Kursinnehåll

 • Navigation inomskärs i dagsljus med hjälp av sjökort, kompass, plotter, och sjömärken.
 • Sjövägsregler, ljud- och ljussignaler.
 • Meteorologi.
 • Miljö.
 • Säkerhet och sjömanskap.
 • Utflykt med korvgrillning, praktiska övningar och bad

Examination

Direkt efter kursen genomförs en skriftlig examination. Efter den skriftliga examinationen gås förhöret igenom med var och en individuellt. Resultatet får du veta direkt.

I appen NFB Båtintyg samlas alla dina intyg, digitalt. Appen köper du i Google Play eller AppStore för knappt en hundring. Klarar du examinationen dyker ditt nya intyg upp i appen några dagar efter kursen. Appen är översatt till flera språk och går utmärkt att använda utomlands. Du kan även beställa ett plastkort med dina intyg.

Förkunskaper

Inga formella förkunskapskrav finns, men när man går en intensiv kurs är det alltid bra att läsa på lite innan. Du ska fylla 12 år som lägst under kalenderåret du tar Förarintyget, ungdomskursen riktar sig främst till dig som är under 18 år.

Schema

Kursen pågår från kl. 09 till 18, inklusive förhör.

Lokal

Vi delar lokaler med vår samarbetspartner Marina läroverket i Stocksund. Adressen är Stockholmsvägen 34, gott om fri parkering (glöm inte p-skiva) finns.

SL trafikerar Roslagsbanan till Stocksund, tunnelbanans röda linje till Danderyds sjukhus, eller buss 601 (mot Svalnäs) till hållplats Sjöstigen. Välkommen!

Lärare på denna kursen

Pris:

4 495 kr inkl. moms

3 596 kr exkl. moms

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”. 

Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt. Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.

Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.

Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Om du vill ge bort denna kursen som presentkort så klicka här