Sjöskolan Göteborg

Hos Sjöskolan Göteborg erbjuder vi dig de populäraste fritidskurserna i härlig marin miljö och också en möjlig början på en karriär som professionell sjöman.

Här kan du ta introduktionskursen Förarintyg, där du får lära dig det nödvändigaste för att navigera säkert bland kobbar och skär. Blir du biten kan du även läsa vidare till Kustskepparintyg, tidigare kallad Skepparexamen. Där lär vi ut vad att tänka på när du vill segla över till Danmark, eller längre. Har du ännu längre bort planer kan vi rekommendera Utsjöskepparintyget. Tidvatten och strömmar är fokus under Utsjökursen, men också långfärdsplanering, utrustning av båten säkerhetsutrustning och sjukvård.

Har du planer på att hyra båt i Medelhavet är även SRC/VHF-kursen en bra kurs, då det ofta är ett krav för att få hyra båt i Medelhavet.

För dig som vill arbeta på sjön är Fartygsbefäl klass VIII och Handhavande snabba fartyg en bra ingång för att komma ut och arbeta på vattnet. I Fartygsbefäl klass VIII lägger vi på radarkunskap, fartygsstabilitet, författningskunskap, miljö, sjukvård, SRC/VHF-kunskap, brand och personlig säkerhet. När det gäller Handhavande av snabba fartyg får du lära dig att både navigera och köra i hög fart, och är ett krav om din kommersiella båt kan göra över 35 knop.

Kurslokalen ligger vid Klippan på för Göteborg historisk marin plats där Ostindiska kompaniet en gång i tiden lossade och lastade sina fartyg. Här finns därmed också historik om den gamla fästningen innan Älvsborgsfästning byggdes längre ut i älven, samt inte att glömma historien om sockerbruket och portertillverkningen. I dag är det hotell i det gamla sockerbruket och du som kommer långväga ifrån för att gå din kurs, dig kan vi erbjuda bra pris på hotellrum när du har bokat in dig på kurs.

Läs mer om just din kurs här på hemsidan, där framgår även aktuella kursdatum.

Kontaktformulär