Seglarskola fortsättningskurs
Seglarskola fortsättningskurs

Seglarskola fortsättningskurs

Seglarskola fortsättnings kurs hos Sjöskolan- mitt i Stockholm!

Seglarskola Fortsättningskurs, vill du lära dig mera om seglingsteknik och hur du trimmar seglen på bästa sätt är fortsättningskursen något för dig. Vi erbjuder fortsättningskurser i vår seglarskola för dig som har kunskaper motsvarande Sjöskolans grundkurs eller seglarintyg 1. 

Fortsättningskurs två dagar lördag & söndag, alternativt 2 vardagar kl. 09.30-15.30.

Vi börjar med säkerhetsgenomgång på land, utdelning av flytvästar, och fördjupning i seglingsteori. Därefter ger vi oss ut i båtarna. I varje båt finns det en instruktör som hjälper dig och de tre andra deltagarna ombord att lära dig mer om de olika seglingsteknikerna och hur du kan trimma seglen. På den här kursen får du ett större ansvar över båtens framfart för att du skall lära dig så mycket som möjligt. Under kursens gång höjer vi nivån på övningarna med utgångspunkt från dina förkunskaper. För att du ska lära dig på bästa sätt varvas teori och praktik under kursens gång.

Seglingsteori och seglingstrimning med användning av akterliksträckare, telltails, cunningham och kick samt placering av skotpunkter

Fördjupning i kryss-, slag- och gippteknik

Manövrering i område med begränsat manöverutrymme

Tilläggning i gäst- och naturhamn med olika förtöjningsmetoder, ankring och losskastning

Sjömanskap såsom sjöstuvning och surrning, hantering av säkerhetsutrustning

Förkunskaper och krav:
Seglarintyg 1 samt 16 år fyllda. Du måste kunna simma 200 meter, förstå och prata svenska för att kunna följa de instruktion som du får av instruktören, och kommunicera med övriga deltagare ombord för säkerheten ombord. Du ansvarar också för att du är rätt klädd för en dag på sjön, vilket betyder solskyddsmedel, glasögonstropp om det finns behov, och vind- och vattentäta kläder när väderleken kräver det.

Lokaler & Båtar
Stockholm- Vi samlas hos Sjöskolan på Beckholmen, Hus 526 på Beckholmen där vi har teorilektioner och båtarna ligger vid bryggan utanför Sjöskolans lokaler.

Båtarna vi använder är J80, och är mycket lika de båtarna (J70) som används i Allsvenskan i segling. J80 är en liten kölbåt, som vi seglar på mellan tre och fem personer. Båten är lättmanövrerad och svarar snabbt på rörelser i rodret och skotning av segel, vilket gör den till en bra båt att lära sig segla i. Ombord är ni endast 4 elever, samt Sjöskolans privata instruktör. Vi utgår från Sjöskolans brygga på Beckholmen och vi seglar på vattnet runt omkring Beckholmen. Sjöskolans instruktörer är alla erfarna seglare, som också har utbildning i säkerhet och sjukvård.

Lunchuppehållet som är en timme under helgkurserna kan du välja att äta på restaurang i närheten, eller medhavd lunch i Sjöskolans kök, eller varför inte ute på en bänk i solskenet. På kvällskurserna som startar klockan 18 bör du ha ätit innan kursen startar, men det finns kaffe, te, varm choklad och frukt både innan och efter kursens slut i Sjöskolans kök.

Är du intresserad av att få information om datum för seglarkurserna 2020? Skicka då ett mail till info@sjoskolan.se

På Sjöskolan fokuserar vi alltid på våra 3 ”P”.
Det betyder att allt vi gör genomsyras av ProfessionelltPraktisk samt Personligt.
Sjöskolans alla instruktörer är Professionellt verksamma inom det yrken de föreläser om. Bunkerbåt, seglingscharter, RIB-charter, sjuksyster, brandmän är några av de yrken våra instruktörer har när de inte föreläser hos Sjöskolan.
Även teoretiska kurser har Praktiska moment, så mycket och ofta det är möjligt. Även när kursschemat inte kräver det, vi på Sjöskolan anser att det blir lättare att förstå en maskin om man också får prova att skruva isär den, t.ex.
Vi ser alltid individen i vårt klassrum och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår, samtidigt som alla skall känna det positivt utmanade oavsett förkunskaper.

Gerhard Chronholm

Gerhard Chronholm

Stina Jansson

Stina Jansson

Maja Gutell

Maja Gutell

Elevernas kommentarer på senaste kursen:

4.950 kr inkl. moms

(4670 exkl. moms)
5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 kundrecension)
Nollställ