<
Fritidskurser

Fritidskurser

 

Sjöskolan på Beckholmen utbildar många av de intyg som Nämnden för båtlivsutbildning utfärdar. På Beckholmen erbjuder vi Förarintyg, Kustskepparintyg, Utsjöskepparintyg, Manöverintyg, VHF/SRC samt Seglarintyg 1 – 2.

Vanligast är att börja med Förarintyg, där lär man sig grunderna i navigation. Inomskärs navigation i dagsljus med bland annat väjningsregler och sjökortsövningar. Vill du kan du även genomföra en båtpraktik med vår Arronet 27:a, där får du möjlighet att prova på allt det vi pratade om i klassrummet. Ofta blir det lättare att förstå alla termer och navigering ombord inför provet efter genomförd båttur.

Samma båtpraktik är ett förhandskrav tillsammans med Förarintyget om du väljer att läsa vidare till Kustskepparen. På Kustskepparintyget läser lär du dig mer om navigation, denna gången med fokus på utomskärsnavigering, samt mörkernavigering. Även denna gång finns möjligheten att åka ut med praktikbåt, men då i mörker. En ofta häftig upplevelse när du får navigera dig fram i skärgården med bara fyrarnas blinkande sken som hjälp. Missa inte den chansen!

Skall du ut på en längre tur med din båt, och kanske till och med bort till farvatten med tidvatten och tillhörande strömmar finns Utsjöskepparintyget. Där får du lära dig allt du behöver tänka på, och kunna innan du kastar loss med din båt mot den fria horisonten. På denna kursen får du lärs dig slå i pilotböcker, tabeller och uppslagsverk. Gå igenom lämplig utrustning samt dokumentation och inte minst möjligheten att spendera kursdagar med andra båtägare med samma dröm som du –  den obesökta marinan bortom den fria horisonten

På sommarhalvåret erbjuder vi dessutom seglarskola, för både nybörjare och de som vill lära sig mer. Du får testa att segla J80 i en liten grupp där du ges chansen att både hissa och hala, styra samt skota. Helgkurser som kvällskurser, du väljer det som passar dig bäst. När kursen är slut kan du skriva ett prov som med godkänt resultat ger dig Seglarintyg 1, samt Seglarintyg 2 vid fortsättningskursen.

Vi utbildar för ett roligare samt säkrare båtliv!

Våra Fritidskurser